Situatiegerichte verkeersquiz voor gemeente Dronten

Wethouder Irene Korting met VVN werkgroep Dronten.

Wethouder Irene Korting met VVN werkgroep Dronten. VVN

Dronten - Op het meldpunt dat Veilig Verkeer Nederland heeft ingericht voor onveilige situaties, ook wel Participatiepunt genoemd, komen regelmatig meldingen binnen van bewoners. Vrijwel altijd hebben deze meldingen te maken met te snel rijden.

Soms lijkt het alsof er onbekendheid bestaat bij bestuurders over de bestaande regels. Verkeersdeelnemers denken het te weten. En om het echt zeker te weten heeft de lokale afdeling van Veilig Verkeer Nederland in Dronten speciaal voor de gemeente Dronten en de kernen Biddinghuizen en Swifterbant een aantrekkelijke situatiegerichte verkeersquiz gemaakt.

Wethouder Irene Korting van de gemeente Dronten is lovend over VVN's verkeersquiz: ‘Verkeersveiligheid is toch vooral rekening houden met elkaar. Belangrijk is dat iedereen in ieder geval weet wat de regels zijn. De gemeente heeft samen met de plaatselijke VVN-afdeling quizvragen bedacht bij recent gemelde onveilige verkeerssituaties. Door educatie en bewustwording werken we samen aan veiliger gedrag in het verkeer. Ik roep dan ook iedereen op aan deze leuke en leerzame quiz mee te doen.’