Scheve Tong van Lucifer wordt gerepareerd

De scheefgewaaide Tong van Lucifer. Fotostudio Wierd

Lelystad - De Tong van Lucifer, het kunstwerk op de Knardijk dat gezien vanaf de A6 als landmark voor Lelystad geldt, is vrijdag van zijn plaats gehaald. Het kunstwerk moet worden gerestaureerd.

Beschadigd

De stormen Ciara en Dennis hadden het kunstwerk uit het lood geblazen: eerder deze maand was het scheef komen te staan. Daarbij was het ook beschadigd. Bij een uitgebreide inspectie vorige week dinsdag is gebleken dat het omhulsel van het kunstwerk op meerdere plekken was losgeraakt van de verticale balk. Deze balk fungeert als constructie. Deze verticale balk stond nog wel overeind.

Vrijdag is het hele kunstwerk gelicht om te worden gerepareerd en gerestaureerd. Het is nog niet bekend wanneer het terugkeert.

‘Godslasterlijk’

Voor de provinciale fractie van de SGP was het beschadigen van het kunstwerk aanleiding een discussie over de locatie van het kunstwerk op te starten. De partij is vanwege het vermeende godslasterlijke karakter niet blij met het kunstwerk. Men greep de kosten van reparatie aan om te opperen dat het kunstwerk beter in een museum past, in een beschermde omgeving waar weer, wind en vandalen geen grip hebben op het kunstwerk.

Nieuws

menu