Brandweer spreekt van 'rustige jaarwisseling' in Flevoland. '53 meldingen maar geen grote incidenten'

Rustige jaarwisseling. Toch hier en daar schade, zoals hier bij de Boeierschool in het Karveel. in Lelystad Foto: Chris Mol

De jaarwisseling is voor de brandweer in Flevoland rustig verlopen. Tussen 31 december 00.00 uur en 1 januari 08.00 uur zijn er 53 meldingen bij de meldkamer van de brandweer binnengekomen. De nieuwjaarsnacht is zonder grote incidenten verlopen.

Regionaal ging het ook dit jaar weer vooral om buitenbranden en brandende containers. Op Urk heeft een woning flinke brandschade opgelopen door een vuurpijl die op het dak terecht was gekomen. Daarbij zijn gelukkig geen gewonden gevallen.

Brand in basisschool Laetare

In Lelystad is de brandweer twee keer uitgerukt voor een melding op basisschool Laetare in de Zuiderzeewijk. De eerste keer voor een brandje op het schoolplein, dat snel kon worden geblust. Toen de brandweer voor de tweede melding ter plaatse kwam bleken de ramen te zijn ingegooid, waarna er brand in de school heeft gewoed. De brand was snel onder controle. De politie start een onderzoek naar de brand.

Tot slot is de brandweer vannacht uitgerukt om bijstand te leveren bij een woningbrand in het historische centrum van Elburg, ter ondersteuning van buurregio Noord- en Oost-Gelderland.

Geen geweld tegen brandweermensen

John van der Zwan, Commandant Brandweer Flevoland: ‘Ik ben blij dat de jaarwisseling wederom rustig is verlopen. Ook ben ik blij dat ondanks het landelijk beeld dat geweld tegen hulpverleners toeneemt, daar in onze regio tijdens deze jaarwisseling richting brandweermensen geen sprake van geweest is’.

‘Sfeer gezellig en gemoedelijk’

In Dronten, Biddinghuizen en Swifterbant is de jaarwisseling rustig verlopen zonder noemenswaardige incidenten, meldt een woordvoerder van de gemeente. ‘Er zijn wel wat schadegevallen in de dorpen. Deze worden in de komende weken geïnventariseerd. Bij het carbid schieten was de sfeer gezellig en gemoedelijk. Ondanks het vuurwerkverbod is er rond middernacht wel vuurwerk afgestoken maar veel minder dan voorgaande jaren’.

Burgemeester Jean Paul Gebben van Dronten kijkt tevreden terug op de jaarwisseling. ‘Dat we er met zijn allen, inwoners en hulpverleners, voor gezorgd hebben dat deze jaarwisseling goed is verlopen, daar kan ik alleen maar heel blij mee zijn’.

Nieuws

Meest gelezen