Plan voor zonnepark op voormalig voetbalveld BAS

Fotostudio Wierd

Biddinghuizen - Een 14-tal inwoners van Biddinghuizen wil een zonnepark realiseren op één van de vrijgekomen voetbalvelden van BAS Voetbal. De gemeente staat welwillend tegenover het plan.

Het gaat om één van de velden die vrijkwam toen de voetbalclub in 2018 van de gemeente te horen kreeg dat die geld wilde steken in een nieuw kunstgrasveld voor BAS, samen met de bijdrage die de club er zelf aan leveren. Het tweede veld van het team werd ingeruild daarvoor en werd niet meer gebruikt en er bestonden toen al plannen er een zonnepark op te beginnen.

Geen ruimtelije bezwaren 

Daarvoor ligt nu een daadwerkelijke aanvraag bij de gemeente in de vorm van een principeverzoek. Omdat het bestemmingsplan van het veld nu nog ‘Sport’ is, moet die wel worden gewijzigd. De gemeente heeft daar geen bewaren tegen, zeker niet omdat er ook geen ruimtelijke bezwaren tegen het zonnepark zijn. 

Protest tegen windmolens

Wat aardig is, is dat de energiecoöperatie die ten grondslag ligt aan het plan, BEN, niet alleen bestaat uit inwoners van het dorp, maar in 2018 is ontstaan uit inwoners die samenkwamen in protest tegen de geplande windmolens die in een straal van 800 meter van het centrum in Biddinghuizen zouden worden geplaatst. De gemeente heeft toen haar medewerking verleend aan dit plan en de oprichting van de energiecoöperatie, omdat daarmee niet alleen het klimaat is gediend, maar ook de leefbaarheid in het dorp. 

Nieuws

menu