Pepijn (9) uit Dronten loopt in weer en wind in korte broek voor KWF

Pepijn van der Meer in zijn korte broek. Fotostudio Wierd

Dronten - Pepijn van der Meer (9) loopt al sinds september in een korte broek. Eerst omdat hij het gewoon fijn vond. Vanaf 12 februari is daar een extra reden bij gekomen: Pepijn is een actie gestart. Hij wil geld ophalen voor KWF Kankerbestrijding en de kou houdt hem niet tegen.

Steeds vaker herkend

Op het schoolplein van De Dukdalf in Dronten-West wordt Pepijn met zijn ouders steeds vaker herkend. ‘Op het schoolplein krijgen we al regelmatig de vraag: “Loopt hij nog steeds in een korte broek?’”, zegt Maron van der Meer met een glimlach. Maron is de vader van Pepijn. ‘Ze zijn allemaal heel enthousiast. Dus dat is erg leuk. Iedereen vindt het super goed wat Pepijn doet.’

In de klas van Pepijn wordt er ook gepraat over zijn actie. Zijn klasgenoten vinden het heel cool, alhoewel Pepijn er zelf wat bescheiden over is. Toch blijft hij komende tijd een korte broek dragen en wanneer het koud is kan hij altijd naar binnen. Zelfs in de ijzige kou en sneeuw gaat hij naar buiten in een korte broek. ‘Ik heb heel veel geschaatst en ik ben veel op het ijs geweest,’ zegt Pepijn. In korte broek dus.

KWF

Pepijn besloot na het zien van een Jeugdjournaal-item zelf een actie te beginnen, om geld op te halen voor KWF Kankerbestrijding. Een moeder en oma van twee van zijn beste vrienden hebben kanker. Vanaf dat moment dacht Pepijn: daar ga ik het voor doen. ‘Om geld op te halen voor onderzoek en dat ze beter geholpen kunnen worden. Misschien komt er dan minder kanker in de wereld.’ Dit is de eerste keer dat Pepijn een eigen actie opstart voor het goede doel. Het voelt fijn om iets goeds te doen, vindt hij. De ouders van Pepijn zijn erg trots. ‘Ik vind het heel mooi dat hij kan ontdekken hoe dit soort dingen werken en dat je eigenlijk met een relatief simpels iets, iets heel goeds kan doen.’

De ouders van Pepijn maakten een inzamelingsactie aan op internet en deelden de link met familie. Dat ging als een lopend vuurtje en de link kwam bij steeds meer mensen terecht. Donatie na donatie kwam binnen. Het bedrag schoot omhoog en stijgt nog steeds.

Teller staat boven de 2.000 euro 

Inmiddels staat de teller boven de 2.000 euro, iets wat Pepijn niet had verwacht. Hij heeft zelfs al meerdere malen zijn ultieme geldbedrag gewijzigd, omdat er zo veel donaties binnenstroomden. Zijn doel staat nu op 3.000 euro en hij hoopt dat nog meer mensen zullen doneren, of hem zelfs mee willen helpen met zijn actie. De komende twee maanden loopt Pepijn in ieder geval in een korte broek buiten, in weer en wind.

De actie van Pepijn is te vinden op doneeractie.nl, onder de naam ‘Korte broek tegen kanker’ .

Emma van de Hof

Nieuws

Meest gelezen

menu