OV-ambassadeurs gezocht: 'Reizen met het openbaar vervoer is niet voor iedereen vanzelfsprekend'

OV Ambassadeurs op station Zwolle. Foto: Ben Vulkers

Ervaar het OV is op zoek naar nieuwe OV-ambassadeurs. OV-ambassadeurs geven uitleg over het openbaar vervoer aan iedereen voor wie reizen met het openbaar vervoer niet vanzelfsprekend is.

Hoe werkt een OV-chipkaart? Hoe stippel je een reis uit? Hoe zit het met reizen met korting? En met de kaartautomaat, de routeplanner en in-en uitchecken?

Wegwijs maken

OV-ambassadeurs zijn er om deze en andere vragen te beantwoorden. Ze maken mensen wegwijs in reizen met openbaar vervoer. OV-ambassadeurs zijn werkzaam in de provincies Flevoland, Overijssel en Gelderland.

Naast informatieve activiteiten in groepsverband of individueel, kunnen mensen ook ervaren hoe het is om met het openbaar vervoer te reizen. Dit door in kleine groepen samen met een OV-ambassadeur daadwerkelijk te reizen en uitgebreid op het station te zien waar de informatie te vinden is en hoe een kaartautomaat werkt.

Kleine regioteams

Ongeveer veertig OV-ambassadeurs werken in kleine regioteams met verschillende activiteiten. Deze activiteiten worden samen met de projectmedewerkers vorm gegeven.

Een OV-ambassadeur krijgt training, ondersteuning en begeleiding. Er zijn terugkomdagen waar alle OV-ambassadeurs hun kennis en ervaringen kunnen delen en waar ze op de hoogte worden gehouden van recente ontwikkelingen.

Zelf aangeven

Mensen die OV-ambassadeur willen worden kunnen zelf aangeven hoeveel tijd ze willen besteden als OV-ambassadeur. Als richtlijn geldt een minimum tijdsbesteding van twee dagdelen per maand. OV-ambassadeur is een vrijwilligersfunctie, wel worden reis- en overige kosten vergoed.

Wie interesse heeft of meer wil weten kan contact opnemen via ov-ambassadeur@ervaarhetov.nl en 038-4540130.

Nieuws

menu