Noodgedwongen zomereditie van KunstExpo Flevoland op 11 en 12 juni in Bant

Achttien exposanten op de KunsteExpo Flevoland in Bant. Eigen foto

Bant - In de Bantsiliek in Bant wordt 11 en 12 juni de eerste zomereditie van de KunstExpo Flevoland gehouden. Het evenement vindt doorgaans in de winter plaats, maar werd uitgesteld vanwege corona.

De kunstcommissie van de KunstExpo Flevoland heeft voor haar tweejaarlijkse evenement en deze zomervariant een divers kunstgezelschap weten te strikken. De Bantsiliek vormt zoals altijd het prachtige decor voor de inmiddels alweer 9e editie van de KunstExpo. Bezoekers èn kunstenaars genieten er van de bijzondere lichtinval en de sfeer.

De noodzakelijke verplaatsing van het evenement naar de zomer vindt de organiserende kunstcommissie bijzonder, maar ook spannend. Voor het eerst sinds 2010 wordt er uitgeweken naar juni. ‘Hoe bevalt dat en wat vinden de bezoekers er van?’, vraagt zij zich af. De opzet van de stands is ditmaal toch wat ruimer gehouden dan andere jaren, rekening houdend met eventueel nog geldende maatregelen van het RIVM.

Achttien exposanten

Naast bekende regionale kunstenaars die graag tweejaarlijks aanwezig zijn op de KunstExpo zijn er ook deze editie meerdere nieuwkomers onder de achttien exposanten. Ze tonen schilderijen, objecten van hout en beton, gebruiksvoorwerpen van gerecycled glas en bijzonder fotowerk zoals tulpenfotografie en digital art. Natuurlijk nemen alle deelnemers hun nieuwste werk mee. Het belooft een bijzonder event te worden.

Op de website www.kunstexpoflevoland.nl staat informatie over de expo en de deelnemende kunstenaars. Er valt een breed palet aan kunst te ontdekken, er is een mooie collectie te bewonderen. Met schilderijen, pvc accessoires en kleding, figuratieve beelden, glasfusing, textiele kunstvormen en diverse sieraden gemaakt van goud, zilver, titanium en glaskralen.

De KunstExpo is beide dagen geopend van 11.00 tot 17.00 uur. Er is ruim parkeerplaats. Entree is 5 euro, voor jongeren tot en met 17 jaar is dit gratis.

Nieuws

Meest gelezen

menu