Nieuwe verlichting Meerpaalplein wordt donderdag onthuld

Ook zo benieuwd naar de nieuwe verlichting van het Meerpaalplein? Nog even geduld... NDC/ Egbert Voerman

Dronten - Het Meerpaalplein krijgt nieuwe verlichting voor de donkere dagen. Na een prijsvraag kreeg de gemeente een aantal mooie inzendingen binnen. De winnende lichtprojecties worden donderdagavond onthuld.

Van begin tot half september riep de gemeente inwoners op om ontwerpen in te zenden voor de lichtprojectie op het Meerpaalplein. Via de FlevoPost, via Facebook en via een groot informatiebord op het Meerpaalplein werden inwoners geattendeerd op de actie. Tegelijkertijd werden mensen gevraagd om deel te nemen aan het panel dat uiteindelijk het winnende ontwerp zou kiezen.

Mooie inzendingen

Al gauw kwam er een aantal mooie inzendingen binnen. Ieder met een eigen verhaal. Over Dronten, over vroeger, over associaties met de gemeente. Wethouder Jaap Oosterveld: 'Dit experiment op het gebied van inwonersparticipatie heeft leuke reacties en inzendingen van inwoners opgeleverd. Mooi om de betrokkenheid van de samenleving zo concreet te kunnen vertalen naar iets waar alle inwoners plezier van kunnen hebben!'

Onthulling winnende projecties

Inmiddels heeft het panel haar keuze gemaakt. Donderdagavond (29 november) onthult wethouder Oosterveld de winnende projecties vlak bij het monument op het Meerpaalplein. Alle deelnemers die een ontwerp hebben ingezonden zijn hiervoor uitgenodigd. De onthulling start om 19.00 uur.

Nieuws

menu