Nieuwe inrichting maakt oversteekplaats De Oeverloper in Dronten veiliger

De oversteek aan de Oeverloper.

De oversteek aan de Oeverloper. Fotostudio Wierd

Dronten - De nieuwe inrichting van de oversteekplaats bij De Oeverloper in Dronten lijkt zijn vruchten af te werpen.

De oversteek, die al jarenlang door veel gebruikers als onveilig werd ervaren, is in juli aangepakt. De voetgangersoversteekplaats is extra verduidelijkt met een rode coating en zigzagmarkering.

De oversteekplaats is behalve deze maatregelen eerder al voorzien van witte hekwerken met rode reflectie en er was al fluorescerende gele oversteekplaatsbebording geplaatst. De hekwerken zijn aangebracht om te voorkomen dat fietsers over het zebrapad gaan. Daarnaast is er een aantal maatregelen genomen om de snelheid van automobilisten te temperen.

Positief effect

‘Uit de verkeerstelling die een maand na de uitgevoerde maatregelen is gedaan zien we een positief effect. In 2018 hebben wij een verkeerstelling uitgevoerd, waarbij de snelheid ter hoogte van de oversteekplaats tegen de 60 km/u aan lag. Uit de verkeerstelling van augustus blijkt de snelheid op 50 km/u te liggen. De telslangen zijn (zowel in 2018 als 2020) net voor de drempel geplaatst, dus uitgaande dat de drempel ook enig effect heeft op de snelheid kan geconcludeerd worden dat de snelheid ter hoogte van de oversteek net onder de 50 km/u zal liggen. Kortom, de attentieverhogende maatregelen hebben ervoor gezorgd dat de snelheid met circa 15% omlaag is gegaan,’ schrijft de gemeente in een brief aan de gemeenteraad.

Verkeerstelling

Volgend voorjaar wordt er weer een verkeerstelling uitgevoerd.