Money talks helpt Lelystadse jongeren verder met vragen over geldzaken

Van links naar rechts: wethouder David de Vreede, Ellen Hoekstra, coördinator schuldpreventie MDF, en Anouk van Riel, stagiaire. De foto is genomen vóórdat de coronamaatregelen weer werden aangescherpt. Gemeente Lelystad

Lelystad - Money talks is een gratis inloopspreekuur voor jongeren in Lelystad. Zij kunnen hier vragen stellen over geld, de studiefinanciering, hulp krijgen bij het regelen van online zaken of het invullen van formulieren.

Vrijwilligers staan klaar om de jongeren te woord te staan en hen verder te helpen. Het is heel toegankelijk, omdat zij geen afspraak hoeven te maken. Wethouder David de Vreede bracht een bezoek aan Money talks in de FlevoMeer Bibliotheek Lelystad en was onder de indruk van de gesprekken en de hulp die geboden werd.

Tijdens het informatieve gesprek met de directeur van Maatschappelijke Dienstverlening Flevoland, Herma Hofmeijer en een van de coaches Ellen Hoekstra, coördinator schuldpreventie, kwam naar voren dat de jongeren met heel diverse vragen langskomen. Als het bijvoorbeeld gaat om vragen over de studiefinanciering, bellen zij met de jongere tijdens het spreekuur naar DUO om de vragen samen te doorlopen. Zo lopen zij niet vast in de procedure en wordt voorkomen dat zij het geld niet of te laat ontvangen.

Oproep

Wethouder David de Vreede: 'Het is heel mooi om te zien dat jongeren met allerlei vragen naar het inloopspreekuur komen. Ik kan me goed voorstellen dat het niet meevalt als je zo jong bent om alle regels te snappen. Ook weet je vaak niet welke mogelijkheden er zijn om jou als jongere te helpen als je vragen hebt over geld of als je al geld problemen hebt. Ik wil dan ook vooral jongeren oproepen om vooral langs te gaan bij het inloopspreekuur. Wees er op tijd bij en laat je helpen door deze deskundigen. Bijvoorbeeld als je tijdelijk geen werk hebt, waardoor je geen geld meer hebt om je kosten te kunnen betalen. Ook dan kunnen zij je helpen richting de juiste instellingen en bespreken zij de mogelijkheden'.

Inloopspreekuur

Het inloopspreekuur is elke donderdag van 16.00 tot 18.00 uur in de FlevoMeer Bibliotheek Lelystad. Iedere dinsdag is er een inloopspreekuur van 11.30 tot 14.00 uur in ROC Flevoland. Normaal gesproken is er op dinsdag in ROC Landstede ook een spreekuur, maar door corona is daar tijdelijk geen spreekuur. Nu hier geen spreekuur is kunnen jongeren bellen naar Ellen Hoekstra op telefoonnummer 06 22293858.

Meer informatie is te vinden op de website www.mdflevoland.nl/money-talks

Nieuws

menu