Mogelijke gijzeling beëindigd in Emmeloord, één aanhouding

Het is nog onduidelijk wat er zich precies in de woning heeft afgespeeld. Foto: ProNews

Aan de Botterstraat in Emmeloord wemelde het woensdagavond van de politie. Een arrestatieteam haalde een man uit een woning naar aanleiding van een ‘gevaarlijke situatie’, zo meldde de politie.

De politie-actie startte rond 17.00 uur. In een woning aan de Botterstraat zou een man met een vuurwapen aanwezig zijn. Volgens omwonenden zou het gaan om een gijzeling, er was namelijk ook nog een slachtoffer in het huis.

De omgeving werd ruim afgezet en de Dienst Speciale Interventies, afgekort DSI, kwam naar Emmeloord toe. Een deel van het team werd ingevlogen met een helikopter, die landde op het evenemententerrein langs de Marknesserweg.

Buurtbewoners moesten binnen blijven en de politie omsingelde de desbetreffende woning. Er werd een plan van aanpak gemaakt en er werd met de verdachte in het huis onderhandeld.

Even voor 20.00 uur trad het arrestatieteam van de DSI de woning binnen. Het slachtoffer kwam als eerste naar buiten en werd opgevangen door het ambulancepersoneel. Even later werd een man geboeid naar buiten gebracht en afgevoerd. Hierna werd de situatie als veilig bevonden en kon de afzetting langzamerhand worden opgeheven.

Het is nog onduidelijk wat er zich precies in de woning heeft afgespeeld. De politie kon niet bevestigen of ontkennen dat er ook echt sprake was van een gijzeling. Dit zal nader onderzoek moeten uitwijzen. Niemand raakte bij het incident gewond. Het slachtoffer hoefde ook niet naar het ziekenhuis.

Nieuws

menu