Militairen worden ingezet in teststraten in Flevoland en maken zo de verhoging van de testcapaciteit mogelijk

Militairen gaan helpen bij de teststraten in Flevoland

Militairen gaan helpen bij de teststraten in Flevoland Cees Walinga

Regio - GGD Flevoland krijgt met ingang van maandag 6 december ondersteuning in de teststraten in de provincie van Defensie.

De komende tijd helpen militairen van de 43 Gemechaniseerde Brigade uit Havelte (specifiek: van 45 Pantserinfanteriebataljon) in de verschillende testlocaties in Flevoland met het afnemen van coronatesten. De militairen maken het zo mogelijk om de testcapaciteit te verhogen.

Testen blijft nodig

Het defensiepersoneel wordt vanaf donderdag 2 december in de locatie in Almere getraind voor de werkzaamheden, waarna zij vanaf maandag onder andere worden ingezet als zogenaamde bemonsteraar in de straten.

GGD Flevoland is blij met de ondersteuning van de militairen. Aldrik Dijkstra, manager COVID van GGD Flevoland: 'Het is momenteel heel erg druk in alle teststraten in Nederland. Ook in Flevoland willen veel mensen zekerheid over klachten die zij hebben. Door de hulp van Defensie kunnen we meer en sneller mensen testen'.

Testen blijft nodig

Dijkstra benadrukt: 'Het blijft belangrijk om je te laten testen bij klachten. Testen op corona is nodig om besmettingen op te sporen en te bestrijden. Maar ook om de samenleving stapje voor stapje te openen. Door te testen weten mensen snel waar ze aan toe zijn en welke maatregelen zij eventueel voor zichzelf en hun omgeving moeten nemen'.

Afspraak maken

Een afspraak voor een coronatest is op twee manieren te maken:

  • Online: via www.coronatest.nl.
  • Telefonisch: 0800-1202. Dit nummer is zeven dagen per week bereikbaar van 8.00 tot 20.00 uur.

De testlocatie is geopend van 9.00 tot 16.30 uur (7 dagen per week). Tussen 12.15 en 13.00 uur is de locatie gesloten.