Michiel Rijsberman genomineerd voor de groenste politicus van het jaar

Michiel Rijsberman tijdens de opening van de Marker Wadden in 2018. Fotostudio Wierd

Lelystad - De Flevolandse gedeputeerde Michiel Rijsberman maakt kans op de titel 'groenste politicus' van het jaar. Natuurmonumenten organiseert deze verkiezing voor de elfde keer.

De verkiezing vindt plaats in aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen op 20 maart. Omdat de provincies in toenemende mate verantwoordelijk zijn voor de bescherming van natuur en landschap, kunnen dit jaar alleen provinciale politici meedingen naar de felbegeerde titel.

Stemmen

Stemmen kan tot en met zondag 10 februari via groenstepolicicus.nl . De kandidaten met het hoogst aantal stemmen gaan door naar de finale. Uit de 3 finalisten kiest een vakjury de winnaar. De winnaar wordt bekendgemaakt in de live-uitzending van VARA Vroege Vogels , op zondag 10 maart. In de weken voor de finale zendt VARA Vroeg Vogels interviews uit met de 3 overgebleven kandidaten.

10 kandidaten

Natuurmonumenten heeft aan de hand van 5 thema’s 10 kandidaten op de groenste kieslijst geplaatst. De inzet van de kandidaten is beoordeeld op de volgende onderwerpen: landschap, landbouw & voedselvoorziening, natuur & biodiversiteit, klimaat & water en betrekken & participatie.

Marker Wadden

Als gedeputeerde speelt Michiel Rijsberman een belangrijke rol in de ontwikkeling van de Marker Wadden. Een uniek project waarbij in het Markermeer een serie natuureilanden is aangelegd. In september 2018 zijn de eilanden geopend. Rijsberman is ook nauw betrokken bij de ontwikkeling van Nationaal Park Nieuw Land en hij zet zich in voor de ontwikkeling van het Markermeer - IJmeer als een toekomstbestendig ecologisch systeem (TBES).

Nieuws

menu