Mark Rutte onder indruk van klimaatvriendelijke oplossingen studenten uit Dronten

De studenten poseren voor de foto met Mark Rutte. Aeres Hogeschool Dronten

Den Haag - Achttien studenten van Aeres Hogeschool Dronten hebben maandag hun klimaatvriendelijke oplossingen voor de agrarische sector gepitcht aan minister-president Mark Rutte. Zij waren hiertoe door Rutte uitgedaagd tijdens zijn bezoek aan de school, in maart van dit jaar.

Veertien verschillende ideëen

Met veertien verschillende ideeën die ondergebracht zijn in de thema’s: bodem, circulariteit en CO2-vermindering zijn de studenten naar Den Haag gegaan. De gepresenteerde ideeën liepen uiteen van: ‘warme mest zorgt voor warme woning’ tot ’uienschillen als groene warmtebron’ en ‘red de veenbodem met paludicultuur’.

Rutte onder de indruk

In Den Haag werden zij eerst ontvangen door VVD-kamerlid Helma Lodders. Zij ging met de studenten in gesprek. Vervolgens pitchten de studenten aan de hand van posters hun ideeën aan Mark Rutte. Hij was onder de indruk van de diversiteit aan ideeën en daagde de studenten uit om er zeker verder mee aan de slag te gaan op hun eigen bedrijf en/of in de sector. Rutte gaf de studenten mee dat ze moeten blijven investeren in innovatieve ideeën. Bovendien wil hij dat er meer speelruimte komt voor ondernemers om innovatieve ideeën te kunnen testen. 

Investeren in klimaatvriendelijke oplossingen

De hogeschool wil ook meer investeren in klimaatvriendelijke klimaatoplossingen. Zo is de nadrukkelijke wens om Aeres Farms door te ontwikkelen naar een Inspiratiebedrijf Klimaat waar stelselmatig gewerkt wordt aan nieuwe ontwikkelingen die bijdragen aan oplossingen voor mondiale klimaatvraagstukken. Thema’s als kringlooplandbouw, biodiversiteit, CO2-vastlegging, productie van alternatieve eiwitten, duurzame bodems en energiebronnen worden hier structureel onderwerp van onderzoek, waarvan de resultaten ten goede komen aan onderwijs, bedrijfsleven en maatschappij. 

Nieuws

menu