Lelystads bedrijfsleven geeft techniekles

Omroep Flevoland liet door een livestream zien hoeveel techniek er komt kijken bij het maken van een radio- en/of televisie-uitzending.

Omroep Flevoland liet door een livestream zien hoeveel techniek er komt kijken bij het maken van een radio- en/of televisie-uitzending. Eigen foto

Lelystad - Leerlingen van de technische opleidingen van de Arcus en Scholengemeenschap Lelystad kregen afgelopen week via digitale livestreams een kijkje in het bedrijfsleven van Lelystad. Dat was op initiatief van Link uit Lelystad, de schakel tussen onderwijs en bedrijfsleven.

Het gaat om derde- en vierdejaars vmbo-leerlingen die de richting PIE (produceren, installeren en energie) en BWI (bouwen, wonen en interieur) volgen op de Arcus en SGL. Zij maakten voor het eerst kennis met bijvoorbeeld composiet, dankzij de gastles van Ferry Verbij van Specto Aerospace. Andere leerlingen ontdekten hoeveel soorten schuim er bestaan, door de gastles van Suzanne Berghuis van Uxem.

Livestream

Omroep Flevoland liet door een livestream zien hoeveel techniek er komt kijken bij het maken van een radio- en/of televisie-uitzending. Terwijl de leerlingen in de klas zaten, konden ze ter plekke zowel de uitzending volgen als live meekijken achter de schermen, en praten met de regie van de omroep. Caspar Bronwasser en Denise Gehla waren op beide scholen aanwezig en tegelijkertijd was er een livestream met de andere collega’s achter de schermen. Opleiders waren ook van de partij, zo liet Rob van Dooren met zijn collega’s van IWNederland zien hoe leuk techniek is door een windmolentje op zonne-energie te maken.

linklelystad.nl