Leisure World Kerstloop afgelast

De Kerstloop in 2019.

De Kerstloop in 2019. Fotostudio Wierd

Dronten - De Avontura Kinder Kerstloop en de Leisure World Kerstloop Dronten 2021 gaan niet door. Dat heeft de organisatie vrijdagmiddag bekendgemaakt.

Verergerde situatie rond besmettingen

Lang heeft de organisatie van beide evenementen, die op de agenda stonden voor zaterdag 18 en zondag 19 december, gehoopt dat ze zouden doorgaan, maar 'de verergerde situatie rond de besmettingen met Covid-19 en de daarbij behorende veiligheidsmaatregelen hebben ervoor gezorgd dat het onmogelijk is om op een aanvaardbare en dus verantwoorde manier deze evenementen te kunnen laten doorgaan', laat de organisatie weten.

De commissie, onderdeel van atletiekvereniging Flevo Delta, heeft 'met pijn in het hart, na goed overleg met partners als gemeente en het GHOR, besloten om ook dit jaar de Kerstlopen niet te laten plaats vinden'.

Forse tegenvaller

Een forse tegenvaller voor organisatie, vrijwilligers en uiteraard de deelnemers. De commissie is, volgens de reglementen, niet verplicht om het inschrijfgeld terug te geven maar zal dit wel doen, omdat mede dankzij de steun van de provincie Flevoland een deel van de kosten kan worden gedekt. Het geld dat door de reeds ingeschreven lopers voor het goede doel is gedoneerd, zal wel geschonken worden aan het Hospice Dronten, 'zodat deze zeer vervelende mededeling toch nog een heel klein beetje positief kan worden gedraaid'.

Uiteraard hoopt het bestuur dat de 32e Kerstloop van Dronten volgend jaar wel doorgang kan vinden en bedankt alle mensen die zich hebben ingeschreven voor het begrip.