Landal GreenParks verhuurt eilandhuisjes op Marker Wadden

Het Haveneiland van Marker Wadden is open voor publiek. Het eiland is nog in ontwikkeling. De vier eilandhuisjes komen volgend voorjaar in de verhuur. Landal

Lelystad - Landal GreenParks gaat op het Haveneiland van de Marker Wadden vier eilandhuisjes verhuren. Vanaf voorjaar 2020 kunnen gasten er voor een kort verblijf gebruik van maken. De verhuuropbrengsten vloeien geheel terug naar de natuur.

Huisjes zijn energieneutraal

Het Haveneiland, dat als enige van de eilandengroep toegankelijk is voor publiek, biedt prachtige uitzichten en lange wandel- en vlonderpaden, een uitkijktoren en vogelkijkhutten. In een kleine nederzetting zijn voorzieningen voor de ontvangst van bezoekers, zoals een eilandpaviljoen, gebouwtjes voor het beheer en toezicht, en een onderzoekstation. De vier kleine eilandhuisjes die bij de havenkom liggen, zijn duurzaam ingericht door Ikea en geheel energieneutraal. Landal verdient niets aan de Marker Wadden, alle opbrengsten komen ten goede aan de natuur.

Beleving ver weg van alles

De beide directeuren van Natuurmonumenten en Landal GreenParks, Marc van den Tweel en Dirk Anbeek, namen een kijkje in het nieuwe natuurgebied. 'We zijn enorm trots dat we nu opnieuw een bijdrage mogen leveren aan nieuwe natuur. Wij voelen ons nauw met de natuur verbonden en kunnen gasten met Landal Marker Wadden een beleving bieden ver weg van alles, midden in de natuur', aldus Dirk Anbeek. 'Dankzij de samenwerking met Natuurmonumenten hebben we hier duurzaam gebouwde energieneutrale eilandhuisjes kunnen realiseren. Die zijn straks voor iedere natuurliefhebber te boeken via onze website. Met Natuurmonumenten is afgesproken dat de volledige huuropbrengsten en de reserveringskosten ten goede komen aan de verdere ontwikkeling van de natuur en onderzoek in dit schitterende gebied'.

Directeur Marc van den Tweel van Natuurmonumenten: 'Natuur beschermen doe je samen met liefhebbers van de natuur. Daarom waarderen wij een goede samenwerking met Landal GreenParks, zodat meer mensen op een unieke manier de natuur kunnen beleven en er ook aan bijdragen'.

Natuurmonumenten heeft de ambitie om van Marker Wadden een grote eilandengroep te maken van 10.000 hectare, die wordt aangelegd met zand, klei en slib uit het Markermeer. Samen met Rijkswaterstaat wordt de natuur in het Markermeer hersteld en komt er nieuwe leefruimte voor vogels en vissen, maar ook voor mensen die hier kunnen uitwaaien.

Nog in ontwikkeling

Het Haveneiland van Marker Wadden is open voor publiek. Het eiland is nog in ontwikkeling. De vier eilandhuisjes komen volgend voorjaar in de verhuur, dan hervat ook de veerboot die tot vorige maand regelmatig bezoekers naar het eiland bracht, de afvaarten.

Meer informatie over het project Marker Wadden staat op www.markerwadden.nl

Voor informatie over de eilandhuisjes kan men terecht op www.landal.nl/markerwadden

Nieuws

menu