Land Art Flevoland verrast met 300.000 euro van VriendenLoterij

Landschapskunstwerk 'Exposure' van Antony Gormley in Lelystad. Archieffoto: Fotostudio Wierd

Land Art Flevoland werd donderdag door Jamai Loman verrast met een cheque van 300.000 euro van de VriendenLoterij. Deze bijdrage wordt gebruikt voor het vergroten van de toegankelijkheid van de bijzondere collectie landschapskunstwerken in Flevoland.

Land Art Flevoland maakt van het Flevolandse landschap één groot (gratis) openluchtmuseum, waar jong en oud van de landschapskunstwerken kan genieten. De VriendenLoterij vindt het belangrijk dat dit unieke concept kan blijven bestaan en voor iedereen toegankelijk is. Daarom zijn wij blij dat wij Land Art Flevoland dankzij onze deelnemers kunnen steunen, zodat de organisatie aan de naamsbekendheid en ontsluiting van deze unieke verzameling kan werken. Vooral dit jaar, waarin Flevoland dankzij de Floriade extra in de belangstelling staat’, aldus Dorine Manson, managing director van de VriendenLoterij.

[De tekst gaat verder na de foto]

Martine van Kampen, curator Land Art Flevoland, is de deelnemers van de VriendenLoterij dankbaar. ‘Met deze schenking kunnen we de bijzondere, monumentale landschapskunstwerken van Flevoland weer laten stralen en bezoekers een optimale ervaring bieden. Samen met alle eigenaren en de provincie gaan we hard aan de slag om meer mensen van deze unieke kunstwerken te laten genieten!’

In totaal kon de VriendenLoterij dankzij haar deelnemers over 2021 met een bedrag van bijna 134 miljoen euro bijdragen aan behoud van cultureel erfgoed en het welzijn van mensen.

Nieuws

menu