Komst coffeeshop in Noordoostpolder bespreekbaar

Fotostudio Wierd

Emmeloord - De grootste politieke partij (het CDA) in de Noordoostpolder is niet meer zo fel tegen de komst van een coffeeshop. Dat liet fractievoorzitter Marian Uitdewilligen maandagavond weten.

Diverse partijen gingen in het gemeentehuis van Noordoostpolder met elkaar in gesprek over softdrugs. En dan met name over de teelt en het gebruik van wiet. Politieke partijen, een preventiemedewerker van jongerencentrum Heelal uit Emmeloord, een wijk- en jeugdagent, coffeeshophouder van 't Keldertje uit Kampen en de burgermeester van Kampen deelden kennis en ervaring.

'Kiezersbedrog'

Jarenlang was het CDA fel tegen de komst van een wiethuis in de polder. 'Na deze avond weet ik niet meer zo zeker of we nog zo hard 'nee nooit' zullen roepen', liet Uitdewilligen weten. 'Het is nee, maar of ja, tenzij', voegde ze daaraan toe. 'Kiezersbedrog', twitterde Berthoo Lammers van ONS Noordoostpolder. 'ONS Noordoostpolder zal tegen de komst van een coffeeshop blijven'.

Beheersbaar maken

'Het CDA is nog steeds tegen het gebruik van softdrugs', zegt de fractievoorzitter. 'Hoe kun je het gebruik van softdrugs het beste beheersen? Als dat in een coffeeshop is, is dat misschien beter. Maar daarmee maak je het wel normaal'. Het CDA wil graag op basis van ervaringen en rapporten van andere steden een gewogen afweging maken.

Nieuws

menu