Kerngezond opent eerste corona sneltest-straat in Lelystad

De uitslag van de sneltest is binnen 15 minuten bekend. Foto: LC/Arodi Buitenwerf

Lelystad - Kerngezond opent zaterdagochtend de eerste corona sneltest-straat in Lelystad. Het gaat om een 'drive-through' in een loods aan de Platinastraat 3 op bedrijventerrein Oostervaart. De uitslag van de test zit binnen 15 minuten in de mail.

'De sneltest-straat is een samenwerking van Kerngezond met de Goed Gezond Groep uit Lelystad', vertelt Chris Bruijn, directeur-eigenaar van Kerngezond. 'Van deze huisartsengroep zijn al sneltest-straten in bedrijf in Wilnis, Hilversum en Zoetermeer'.

De procedure gaat als volgt: mensen die zich willen laten testen, kunnen zich aanmelden via de website Coronasneltestlelystad.nl . Daar kunnen zij hun gegevens en het gewenste testmoment invullen. Betalen gaat via iDEAL: 120 euro exclusief btw. Bruijn: 'Je krijgt dan een mailtje met de afspraak. Je kunt diezelfde dag nog terecht en de uitslag wordt binnen vijftien minuten gemaild, inclusief toelichting en benodigde documenten'.

Tijdens de test kan men gewoon in de auto blijven zitten. Bruijn: 'De sneltest-straat is met name interessant voor bedrijven, die graag snel de uitslag willen hebben. Bij een gewone GGD-straat kan dat wel drie à vier dagen duren'. 

 

Nieuws

menu