Kern met Pit zoekt goede buurtiniatieven in Flevoland

De winnaar van de Kern met Pit Trofee Flevoland 2021: de wijk Noorderhoofd op Urk. Foto: Kern met Pit

Van beweegroute en buurtmoestuin, tot repaircafé en speeltuin; al 45 jaar ondersteunt Kern met Pit mensen met dromen voor hun buurt met gratis kennis, advies en een groot netwerk. Is het idee binnen een jaar uitgevoerd? Dan krijgen de buurtbewoners 1000 euro voor hun initiatief én maken ze kans op de Gouden Pit ter waarde van 3000 euro. De inschrijving voor Kern met Pit 2023 is nu geopend.

Sinds de start van Kern met Pit, 45 jaar geleden, zijn al ruim 5000 lokale buurtprojecten gestart, opgebloeid en verankerd in de maatschappij. Door deel te nemen kunnen bewonersgroepen de kennis en het landelijke netwerk inzetten van KNHM foundation. Ze krijgen gratis ‘gereedschap’ om aan de slag te gaan. Een eigen adviseur bijvoorbeeld, interessante workshops, de mogelijkheid om je (online) netwerk uit te breiden of de expertise van ingenieursbureau Arcadis. Dat zorgt vaak voor een enorme boost: door mee te doen met Kern met Pit is er iemand die kan adviseren bij een plan van aanpak of een bouwtekening kan maken. Kern met Pit stimuleert de betrokkenheid van burgers door ze te voorzien van informatie, praktische workshops en de begeleiding van vrijwillige adviseurs. Zo krijgen dromen steeds meer vorm en is realisatie binnen één jaar mogelijk.

Kern met Pit Flevoland

Door het hele land worden vele mooie projecten opgestart die een boost geven aan de leefomgeving. Zoals in Noorderhoofd op Urk. Daar hebben buurtbewoners een waterbron gecreëerd en een systeem aangelegd om de speeltuin en de buurttuin te sproeien. Regenwater wordt opgevangen en bewaard in een pompput, zodat er in droge tijden geen leidingwater wordt gebruikt om het gras en de planten groen te houden. Een prachtig initiatief! Niet voor niks de trofeewinnaar van Kern met Pit Flevoland 2021.

Meedoen

Het aanmelden van projecten voor Kern met Pit 2023 kan tot en met 31 oktober via www.kernmetpit.nl . De verwachting is dat meer dan 200 initiatieven zich gaan inschrijven. De deelnemers zijn verspreid over heel Nederland. Van dorp tot stad, van krimpgemeente tot de Randstad: Kern met Pit is er voor iedereen met een goed idee voor zijn buurt.

Nieuws

menu