Kabouterroute Bultpark in Lelystad is het beste buurtinitiatief van Flevoland

Kabouterroute Bultpark is de winnaar van de Kern met Pit Trofee in Flevoland. Fotostudio Wierd

Lelystad - De Kabouterroute Bultpark in Lelystad is het beste buurtinitiatief van Flevoland. Dit werd zaterdag bekendgemaakt tijdens de Kern met Pit Dag.

Na een jaar hard werken om hun droom te realiseren, presenteerden zaterdag ruim honderd Kern met Pit buurtprojecten de resultaten. Tijdens de Kern met Pit Dag is in elke provincie één project gekozen tot trofee winnaar. Alle afgeronde projecten ontvingen het predicaat 'Kern met Pit' en 1.000 euro voor het project. De jury en het Nederlandse publiek bepaalden wie in elke provincie de trofee én 1.500 euro extra verdiende. In Flevoland ging de winst naar Kabouterroute Bultpark uit Lelystad. Daar hebben vrijwilligers in het Bultpark een kabouterroute aangelegd. Zodat er ook voor de jongste groep kinderen er iets in het park te beleven is.

Strijden voor de Gouden Pit

Alle twaalf ambitieuze buurtprojecten strijden op 5 juni tijdens We doen het Samen! Festival tegen elkaar in de landelijke finale voor een bijzondere prijs: de Gouden Pit. De landelijke winnaar wordt bepaald door internetstemmen en een vakjury. In totaal ontvangen drie projecten een prijs: de Gouden, Zilveren of Bronzen Pit plus een geldbedrag oplopend tot wel 3.000 euro.

Een boost voor buurtprojecten

Sinds de start van Kern met Pit, 42 jaar geleden, zijn er ruim 5500 lokale buurtprojecten gestart, opgebloeid en verankerd in de maatschappij. Door deel te nemen kunnen bewonersgroepen de kennis en het netwerk inzetten van KNHM foundation. Dat zorgt vaak voor een enorme boost: ineens is er iemand die kan adviseren bij een plan van aanpak of die weet bij wie je moet zijn in de gemeente.

Nieuws

menu