Jongeren van praktijkschool De Steiger in Lelystad debatteren met de wethouder over corona: 'Mag een stad helemaal worden afgesloten als de besmettingen oplopen?'

Leerlingen van De Steiger in debat met wethouder Madelon van Noort.

Leerlingen van De Steiger in debat met wethouder Madelon van Noort. Challenge Up

Lelystad - 'Mag een stad helemaal worden afgesloten als de besmettingen oplopen?' Dit was één van de prikkelende stellingen in het einddebat van de leerlingen van praktijkschool De Steiger uit Lelystad. In de raadszaal van het stadhuis kruisten zij de verbale degens met wethouder Madelon van Noort rondom het thema corona.

De jongeren hadden de stellingen goed voorbereid en er ontstonden mooie discussies over deze stellingen rondom dit actuele thema.

In samenwerking met Challenge Up van Welzijn Lelystad hebben 23 leerlingen van praktijkschool de Steiger in tien lessen leren debatteren, voor zichzelf opkomen en consensus sluiten met een ander.

Prachtig einddebat

Binnen de lessen hebben de leerlingen de tijd gehad om zich voor te bereiden op vijf stellingen over het onderwerp corona. Op donderdag 25 november was het dan eindelijk zo ver. Samen met wethouder Van Noort hebben de leerlingen een prachtig einddebat neergezet. Respect, naar elkaar luisteren en opkomen voor je eigen mening waren de sleutelwoorden van het debat.

Trotse docent

Op de tribune zat hun docent, Dimitri ten Klooster. Hij was erg trots op zijn leerlingen. ‘Ze waren allemaal erg zenuwachtig, maar hebben het ontzettend goed gedaan!’

Challenge Up verzorgt het project 'Debatteren kun je leren' ook op het Aurum College. Kijk hier voor meer informatie over Challenge Up.