Ji Yong Dijkhuis uit Lelystad tweede op kieslijst Piratenpartij

Ji Yong Dijkhuis. Eigen foto

Lelystad - Ji Yong Dijkhuis uit Lelystad wil de Tweede Kamer in voor de Piratenpartij. Hij staat op plek 2 van de kieslijst. De verkiezingen zijn op 17 maart.

De 46-jarige Ji Yong is al meer dan 20 jaar werkzaam in de ICT. Naast internationale ervaring bij de Verenigde Naties heeft hij de afgelopen twee jaar als coöordinator internationaal samengewerkt met Piraten van over de hele wereld.

'ICT-systemen van de overheid moeten de burger vooruit helpen en niet laten verdrinken in bureaucratie', stelt de Piratenpartij. 'De overheid heeft wel veel kennis om tastbare projecten als infrastructuur (wegen, spoor, kanalen, etc.) tot een succes te maken, maar de Piratenpartij wil ook meer kennis inbrengen om ICT-projecten bij de overheid tot een succes te maken. Iedereen ziet het belang en invloed van ICT en het is nu tijd om een ministerie van digitale zaken op te richten'.

Ji Yong: 'ICT is een grote aanjager van innovatie en deze turbulente tijden vragen om innovaties die ten goede komen aan de hele samenleving en niet alleen de winsten van de grote techbedrijven. Om innovatie te stimuleren bij alle mensen moet er meer geïnvesteerd worden in onderwijs, zodat we Nederland weer een echt kennisland kunnen noemen'.

Nieuws

menu