Inwoners Noordoostpolder ongerust over verwarring rond schaliegasboringen

Eigen foto

Emmeloord - Actiegroep Tegengas gaat in beroep tegen het oordeel van de rechter in de zaak Cuadrilla. De rechtbank oordeelde dat minister Henk Kamp van Economische Zaken de vergunning voor proefboringen naar schaliegas niet had mogen weigeren.

Het ministerie van Economische Zaken gaat daartegen in beroep en Tegengas voegt daarbij als derde belanghebbende partij. Dit doet de actiegroep uit de Noordoostpolder namens de burgers en bedrijven die zij vertegenwoordigt, waarbij landbouworganisatie LTO een belangrijke participant is.

Onrust onder de inwoners

Tegengas heeft de laatste tijd veel reacties gehad van verontruste inwoners, aldus voorzitter Henk Tiesinga. 'Gaat Cuadrilla nu toch boren in de Noordoostpolder, terwijl wij als inwoners faliekant tegen zijn?'

Inwoners van de Noordoostpolder willen geen schaliegas, omdat het schade aan milieu en bodem toebrengt. Tiesinga: 'Vanwege een moratorium (verbod) mag er de komende jaren niet commercieel worden geboord. Maar proefboringen kunnen mogelijk wel. En met dit oordeel zou Cuadrilla zomaar hier op de stoep kunnen staan in opdracht van het Ministerie'.

Lees meer in het nieuwsdossier  Schaliegas in Noordoostpolder .

Nieuws

menu