Inschrijving Tour of Art Flevoland 2023 gestart

Bezoekers tijdens de Tour of Art 2022. Foto: Erna Koelman

Voor de achttiende keer vindt zaterdag 7 en zondag 8 oktober Tour of Art Flevoland plaats, het grootste evenement op het gebied van beeldende kunst in Flevoland.

Alle beeldend kunstenaars, zowel amateurs als professionele kunstenaars, die in Flevoland wonen en/of daar een vast atelier hebben waar zij hun kunst maken, worden van harte uitgenodigd om zich in te schrijven. De inschrijving is gestart op 30 januari. Inschrijven is mogelijk tot en met 4 maart.

Graag naar kunst kijken

Voor beeldend kunstenaars is het belangrijk dat hun werk bekeken kan worden door mensen die graag naar kunst kijken, en dat zij kunnen praten met mensen die in kunst geïnteresseerd zijn. De Tour of Art Flevoland biedt deze mogelijkheden. Tijdens het eerste weekend van oktober, 7 en 8 oktober, krijgen tientallen Flevolandse kunstenaars de mogelijkheid om te exposeren op een van de deelnemerslocaties van de Tour of Art. Alle deelnemerslocaties zijn in Lelystad.

Bij de indeling van de deelnemende kunstenaars over de beschikbare locaties wordt ervoor gezorgd dat er op elke locatie meerdere kunstvormen te zien zijn. Daarmee worden alle locaties zo aantrekkelijk mogelijk voor de bezoekers.

Ballotage

Alle inschrijvingen worden beoordeeld door een commissie van drie onafhankelijke en jaarlijks wisselende, ervaren beoordelaars, die een advies uitbrengen aan het bestuur. Op basis hiervan wordt de selectie voor deelname gemaakt. Deze ballotage heeft als doel om de kwaliteit van de getoonde kunst hoog te houden. De organisatie hoopt ook dit jaar weer veel kunstenaars te mogen verwelkomen, liefst uit heel Flevoland.

Op de website van Tour of Art Flevoland staan de deelnemersvoorwaarden en het inschrijfformulier.

Nieuws

Meest gelezen

menu