Harold Hofstra lijsttrekker ChristenUnie bij de Provinciale Statenverkiezingen 2023

Harold Hofstra Eigen foto

Lelystad - Harold Hofstra is voorgedragen als lijsttrekker van Flevoland voor de ChristenUnie bij de Provinciale Statenverkiezingen van volgend voorjaar. Hofstra (45) uit Lelystad is sinds 2018 namens de ChristenUnie gedeputeerde in het college van Flevoland.

Met de keuze voor Hofstra kiest de ChristenUnie voor een bekend gezicht, ervaring en continuïteit. Harold Hofstra is sinds 2015 politiek actief binnen de Statenfractie, sinds 2016 was hij fractievoorzitter en sinds 2018 is hij gedeputeerde. In 2019 was hij voor het eerst lijsttrekker bij de provinciale statenverkiezingen.

Hofstra geldt als een bedreven debater met een brede dossierkennis. Als gedeputeerde heeft hij o.a. de portefeuille financiën, natuur, water en landelijk gebied. Een brede portefeuille waar veel actuele maatschappelijk relevante ontwikkelingen spelen. Voorzitter Jacob Hoefnagel is blij met de uitkomst van de selectieprocedure: ‘Harold verbindt een grote politieke vaardigheid aan een bevlogen christelijk politiek geluid met een oprechte inhoudelijke betrokkenheid. Dat is precies de combinatie die we zoeken, juist in deze roerige tijden.’

Nieuws

menu