Groente en Fruitbrigade in zijn nopjes met 100.000 kg 'buitenbeentjes' uit Flevoland voor voedselbanken

Vrijwilligers verwerken de 'buitenbeentjes' die binnenkomen bij de Groente & Fruitbrigade. Eigen foto

Regio - De stichting Groente & Fruitbrigade heeft binnen 3 maanden 100.000 kg aanbod van buitenbeentjes en overschotten gekregen.

De Groente en Fruitbrigade (GFB) is een stichting, die zich 100% bezighoudt met het verkrijgen van reststromen groente en fruit, die nog (net) voor consumptie geschikt zijn maar niet meer voor verkoop in het reguliere kanaal. Dit vanwege bijvoorbeeld de kleur of vorm. Ook wel “buitenbeentjes” genoemd.

Voedselbanken

Bij agrariërs en verwerkers van groente en fruit in de Noordoostpolder en Flevoland haalt de GFB de producten wekelijks op, waarna het wordt gesorteerd en herverpakt. Dezelfde dag wordt het aan de voedselbanken in Nederland geleverd, waar het binnen enkele dagen in het voedselpakket zit en een enorme gezonde aanvulling is voor de klanten.

Eén van de locaties van de Groente & Fruitbrigade is gevestigd in IJsselmuiden, lekker dichtbij de NOP en Flevoland, waar vandaan veel buitenbeentjes aangeboden en geleverd worden. Vanuit IJsselmuiden worden alle voedselbanken in Drenthe, Friesland, Groningen en Overijssel voorzien.

De locatie is mei jongstleden geopend, waarbij gemikt werd op een hoeveelheid overschotten van 100.000 kg voor dit hele jaar. Nu, zo’n 3 maanden later, is deze hoeveelheid al bereikt. De stichting is bijzonder in haar nopjes met dit resultaat.

Nieuws

menu