Gehandicaptenparkeerkaart is in Flevoland relatief duur

Gehandicaptenparkeerplaats aan de Stationslaan. Gemeente Lelystad

Regio - In Flevoland is de gemiddelde prijs van een gehandicaptenparkeerkaart 133,24 euro. Dit is een stuk hoger dan de landelijke gemiddelde prijs van 105,35 euro. Dit blijkt uit recent onderzoek in opdracht van het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek.

De gemeente in Flevoland waar de gehandicaptenparkeerkaart het duurst is, is Lelystad, met een bedrag van 320 euro. De gemeente in Flevoland waar de kaart het goedkoopst is, is Zeewolde (43,75 euro).

Met een gehandicaptenparkeerkaart kunnen gehandicapten gratis parkeren op gehandicaptenparkeerplaatsen. De gehandicaptenparkeerkaart is bedoeld voor mensen met een lichamelijke beperking, die niet verder dan 100 meter kunnen lopen met behulp van krukken of een ander hulpmiddel. Met zo’n kaart kunnen ze bijvoorbeeld dichtbij de ingang van voorzieningen, bijvoorbeeld van de supermarkt, parkeren.

De prijs voor het aanvragen van zo’n kaart verschilt echter per gemeente. In Heerlen betaal je 471,25 euro, in Rotterdam 83,60 en als inwoner van Hardenberg of Bloemendaal hoef je zelfs helemaal niets te betalen voor de Europese Gehandicaptenparkeerkaart.

Kijk hier voor de prijzen van de gehandicaptenparkeerkaart per gemeente.

 

Nieuws

menu