Fusie Boogh en InteraktContour versterkt NAH zorg en dienstverlening in Midden- en Oost- Nederland

De bestuurders Jan van Kampen van InteraktContour(links) en Tom Bank van Boogh(rechts)tekenen het fusiedocument in het bijzijn van de Centrale Cliëntenraden en OR. Eigen foto

Boogh en InteraktContour zijn per 1 juni 2022 gefuseerd. Door de bundeling van krachten worden de zorg en dienstverlening voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel versterkt in het gehele werkgebied in Midden- en Oost-Nederland.

Alle medewerkers van Boogh gaan mee naar InteraktContour. De naam Boogh verdwijnt op termijn. De beide bestuurders zijn blij met de samenwerking. Bestuurder Tom Bank van Boogh vindt het mooi dat de expertise op het vlak van NAH nu wordt bestendigd in één organisatie. Jan van Kampen, bestuurder van InteraktContour, is het daarmee eens: ‘We nemen samen onze maatschappelijke verantwoordelijkheid voor mensen met NAH.’

De cliënten en medewerkers worden beter van de samenwerking omdat de organisaties elkaar verrijken met kennis en ervaring. Beide organisaties bieden dagbesteding, individuele begeleiding en behandeling. Boogh begeleidt daarnaast mensen terug naar werk en ondersteunt mantelzorgers met vrijwilligers. InteraktContour biedt wonen met zorg aan, dat doet Boogh niet.

Medewerkers blijven

Alle medewerkers zijn ook nu na de fusie hard nodig. ‘Beide organisaties zijn altijd op zoek naar goede collega’s. We hebben elkaars kennis nodig en willen in deze krappe arbeidsmarkt juist iedereen een plek bieden. Waar nodig gaan we het gesprek aan om ervoor te zorgen dat iedereen op de juiste plek belandt’, zegt directeur Zorg Nicole Teuwsen van InteraktContour.

Over InteraktContour en Boogh

InteraktContour en Boogh zijn er voor mensen die problemen ervaren als gevolg van hersenletsel, na bijvoorbeeld een beroerte, ongeluk of hersentumor. Hersenletsel verandert je leven en dat van je naasten. Terug naar werk of school lukt vaak niet meer. Ook thuis en in de omgang met anderen is alles anders. Toch is er altijd iets mogelijk. Dáár richten beide organisaties zich op. Samen met mensen met hersenletsel en hun naasten boeken we resultaten op het gebied van wonen, werken en leven. InteraktContour biedt nu gespecialiseerde behandeling, dagbesteding, (individuele) begeleiding, 24-uurs zorg, arbeidsre-integratie en mantelzorgondersteuning in Midden- en Oost- Nederland.

Nieuws

Meest gelezen

menu