Flevolandse partijen gaan aan de slag met waterstof. Ook bedrijven uit Lelystad en Dronten haken aan

De ondertekenaars van de intentieverklaring om werk te maken van waterstof. Eigen foto

Meer dan 20 Flevolandse partijen hebben dinsdag hun handtekening gezet onder een intentieverklaring om samen te werken aan de ontwikkeling van de waterstofeconomie.

Met deze verklaring willen de partijen aan de slag om waterstof in te zetten als middel om de energietransitie in Flevoland verder te helpen. Ondertekenaars zijn onder andere kennisinstellingen als de Wageningen University and Research en marktpartijen als GigaStorage en ENGIE. Ook professor Ad van Wijk, hoogleraar Future Energy Systems zette zijn handtekening. De provincie Flevoland ondersteunt de intentieverklaring en tekende ook mee.

Ambities

Met de getekende verklaring geven de partijen aan om de komende jaren de ontwikkeling van de waterstofeconomie een flinke zet voorwaarts te geven. Waterstof kan als energiedrager bijdragen aan de oplossing voor het overvolle stroomnet. Het kan als vervanger van fossiele brandstof dienen, bijvoorbeeld bij de Maximacentrale in Lelystad, die nu nog op aardgas draait. Ook het transport over de weg, het water en door de lucht kan door middel van waterstof haar uitstoot van broeikasgassen verminderen. De partijen gaan aan de slag met de opwek van (groen) waterstof en het gebruik ervan. Daarnaast kan de waterstofeconomie ook de regionale economie versterken door het creëren van banen in de energiesector.

Nieuws

menu