Flevolands herenteam verovert tweede plaats op NK 'maaien met de zeis'

Het Flevolandse herenteam in actie met de zeis. Foto: Landschapsbeheer Flevoland

Het herenteam uit Flevoland is zaterdag op landgoed De Horte in het Overijsselse Dalfsen tweede geworden in de strijd om de nationale titel ‘maaien met de zeis’. Een Fries team was net te sterk in een zeer spannende finale.

Aan het kampioenschap deden 18 teams mee. Twee teams uit Flevoland streden onder pittige omstandigheden in Dalfsen om de gouden strekel én de eer.

Het Flevolandse herenteam ging met de meeste punten van alle teams door naar de finale, maar helaas, een Fries team was net te sterk. De titelverdedigers van vorig jaar moesten genoegen nemen met de derde plek. Het Flevolandse damesteam slaagde er dit jaar niet in een finaleplek te veroveren.

Heel wat uurtjes geoefend

Er zijn deze zomer heel wat uurtjes door de beide Flevolandse teams geoefend , vooral met elkaar om de fijne kneepjes van het maaien goed in de vingers te krijgen. Het gaat vooral om de ‘olympische gedachte’, om liefde voor en plezier met het maaien met de zeis uit te stralen. Maar toch …… mogen maaien in de halve finale of het liefst in de finale is toch ook een doel.

Stug gras met kruiden

De jury memoreerde dat dit jaar het verschil ook werd gemaakt door de scherpte van de bladen. Het wedstrijdterrein in Dalfsen was namelijk een natuurlijke wei, niet beregend en uitsluitend bemest met ruige mest. Tussen het stugge gras groeiden daardoor ook allerlei kruiden met hardere, dorre stengels. Als vrijwilliger van Landschapsbeheer maaien de Flevolandse teams vooral dit soort weitjes, wellicht dat ze ook daarom dit jaar zo hoog zijn geëindigd.

Op maaienmetdezeis.nl staat alle informatie over de cursus maaien, die door Landschapsbeheer in de verschillende provincies wordt georganiseerd en algemene informatie over het maaien met de zeis.

Nieuws

menu