Flevoland minst populaire vakantiebestemming in Nederland

Zomerpret aan het Veluwemeer. Fotostudio Wierd

Lelystad - Onder Nederlandse vakantiegangers blijkt Flevoland onderaan te staan als bestemming voor een vakantie in eigen land. Dit blijkt uit een enquête van BungalowparkOverzicht.nl, waarbij ongeveer 1.200 Nederlandse vakantiegangers naar hun vakantieplannen voor dit jaar werd gevraagd.

Streep door de plannen

Van de ondervraagden past 44% de vakantiebestemming aan van het buitenland naar eigen land, terwijl 19% dit jaar zelfs helemaal een streep zet door de plannen. Bijna 22% van de vakantiegangers twijfelt nog wat te doen en 15% is nog steeds van plan om de zomervakantie in het buitenland door te brengen.

Op de vraag waar men in Nederland graag vakantie zou vieren, noemt 2% Flevoland als gewenste bestemming. Ook de provincie Utrecht (3%) wordt slechts door een klein gedeelte van de respondenten genoemd als voorkeursbestemming. 

Bovenaan de bucketlist

Zeeland staat daarentegen bovenaan de bucketlist van Nederlanders. In totaal noemt één op de zes ondervraagden deze provincie als gewenste bestemming. Ook Limburg en Gelderland prijken met respectievelijk 15,5% en 11,1% hoog op de vakantiewensenlijsten. 

Meest gewilde bestemmingen

Voorkeuren van vakantieliefhebbers verschillen sterk per regio. De meest gewilde bestemmingen verschillen sterk per regio. Zo willen inwoners van Flevoland en het midden en zuiden van het land graag een keer naar Zeeland of Limburg op vakantie. Mensen uit het westen van het land zouden graag Drenthe bezoeken, terwijl noorderlingen het liefst een keer naar Limburg afreizen.

Nieuws

Meest gelezen

menu