Flevoland is dertig educatieboeren rijker

Bij een educatieboer kunnen kinderen in de praktijk zien en ervaren waar hun voedsel vandaan komt. Eigen foto

Regio - De provincie Flevoland heeft er weer nieuwe educatieboeren bij. Vandaag rondt de groep boeren de training van Boerderijeducatie Nederland af. Daarmee kent Flevoland straks 30 getrainde educatieboeren variërend van akkerbouwers, fruittelers, pluimveehouders en melkveehouders.

Hiermee wordt het steeds vaker mogelijk dat elke school in eigen omgeving op boerderijexcursie kan gaan. Zo kunnen kinderen zelf in de praktijk zien en ervaren waar hun voedsel vandaan komt.

Schoolklassen ontvangen

Vanaf het voorjaar hopen de boeren schoolklassen te kunnen ontvangen. Scholen kunnen deze lessen in hun gemeente boeken via de NDE-gids van IVN Flevoland en voor de Almeerse scholen via Stad & Natuur . Hierbij wordt natuurlijk samengewerkt met de bestaande samenwerkingsverbanden van Boerderijeducatie in Flevoland: De Almeerse Boer en de Lelystadse Boer.

Voedselontdekkingstocht

Boerderijeducatie maakt onderdeel uit van het voedseleducatie-project in Flevoland. Het doel: alle kinderen in Flevoland gaan op voedselontdekkingstocht, zodat zij leren om zelf gezonde en duurzame voedselkeuzes te maken.

Nieuws

menu