FlevoPost Terrassentest | Boerkok

Een en al gezelligheid op het terras van Boerkok. Flow Media

Lelystad - Voor de echte polderliefhebbers is dit een gouden parel; Boerkok. Verse producten van lokale boeren in Flevoland. De chefs koken met de producten die ze aan het begin van de week van de boeren krijgen. Hierdoor is het menu iedere week net even weer anders. Heerlijk toch, Flevoland op je bord! Dit is deel drie van de jaarlijkse terrassentest van de FlevoPost.

Zodra we het terrein opstappen weten we al dat dit een bijzondere ervaring gaat worden. Op het terras zitten vrolijk lachende mensen die genieten van een hapje en drankje. De sfeer die er hangt is heerlijk rustig. De weg, die best vlakbij ligt, hoor je bijna niet. Het voelt alsof je een hele andere wereld binnenstapt.

Vriendelijk begroet de serveerder ons. We vertellen dat we voor een borrelhapje komen en kiezen een tafel uit aan de rand van het terras. Vanaf deze plek kunnen we alles goed zien; het terras, geitjes in de verte en het land van Aviodrome.

Feestelijk gekleurd

De bloemen die langs de rand en op het terrein staan zorgen voor een feestelijk gekleurd terras. We bestellen allebei een limonade met bruisend water. Magnolia en Citrus-basilicum. Die smaken kom je niet vaak tegen, maar wat zijn ze heerlijk. De drankjes worden geserveerd in een groot glas met ijs en stukjes gember en citroen. Perfect voor een zomerse dag. Helaas is onze terrassentest-dag wat minder warm, maar dat mag de pret niet drukken.

We bekijken de menukaart en worden aangetrokken tot de Polderproef. ‘Smaakvolle hapjes met beschikbare ingrediënten, om te proeven wat onze polder te bieden heeft.’ Er staat niet bij wat voor hapjes het zijn, dus we vragen het de serveerder. Hij waarschuwt ons wel; je moet er echt van houden. Toch beslissen we om ons te laten verassen. Per persoon bestellen we vier borrelbites, maar we krijgen er uiteindelijk vijf. Wat een luxe! Na een teug van ons koude drinken storten we ons op de Polderproef.

[De tekst gaat verder na de foto]

We beginnen met een klein toastje van cassave met een wortelpuree. Het toastje is lekker zout en de wortel zorgt voor eem goede balans met zijn zoete smaak. Een soesje met zalm bevalt ons ook erg goed. Ook bevat de borrel een cassavetoastje met een bolletje kaassalade; dunbrood met préparé van rundvlees met kappertjes en ui en rookvlees met kleine stukjes zoete appel. Ieder hapje had een bijzondere combinatie waarvan je weet dat erover is nagedacht. En dat met Flevolandse, lokale producten.

Vanaf ons plekje zien we een bord staan met alle soorten burenboerenfriet. Ook hier staan bijzondere combinaties tussen; rendang, soervleisj, polderchick, quaacksmaak, fantenzalm, weerdzicht, flantuitdehand. Het water loopt ons in de mond. Iets om te onthouden voor de volgende keer dus!

Burenboeren-Diner

Bij het afrekenen vertellen we dat we zojuist de terrassentest hebben gedaan. ‘Wat leuk! Ik ben heel benieuwd naar jullie ervaring bij ons’, zegt de vrolijker medewerker die ons deze middag heeft bediend. ‘Komen jullie in het weekend ook een keer langs voor de Boer-BQ, Groentenbraai of het Burenboeren-Diner? Superlekker en gezellig.’ Nou, dat klinkt goed! We moeten dus nog minimaal twee keer terug voor de boerenfriet en het diner. ‘Dat is vervelend’, grappen we tegen elkaar.

Voor nu is onze ervaring in ieder geval top; Boerkok is met vlag en wimpel geslaagd.

  • Sfeer: 9
  • Borrel: 8,5
  • Bediening: 9

Emma van den Hof

Nieuws

Meest gelezen

menu