Filmtheater Lelystad zet vaste filmavond voort in nieuwe bioscoop Kok CinemaxX

Johan Kok (l.) en Julius Wolthuis met de overeenkomst. NDC/ Kees Bakker

Lelystad - Filmtheater Lelystad blijft voortbestaan. Als volgend jaar zomer de nieuwe bioscoop open gaat, zal Filmtheater Lelystad daar wekelijks op dinsdagavond haar 'kwaliteitsfilms' blijven vertonen.

Daartoe hebben Filmtheater Lelystad en de uitbater van de nieuwe bioscoop Kok CinemaxX donderdag een samenwerkingsovereenkomst ondertekend.

Blij met samenwerking

Johan Kok van Kok CinemaxX is blij met de samenwerking. 'Als je naar ons Kok Experience concept kijkt, past het daar naadloos in. We hebben een restaurantgedeelte, leisure met onder andere een escaperoom en kinderspeelparadijs en KoK CinemaxX, de bioscoopafdeling. Ons concept is echt bedoeld voor iedereen van jong tot oud. Met het Filmtheater Lelystad trekken we bezoekers die normaalgesproken misschien maar één of twee keer per jaar naar de ‘gewone’ bioscoop gaan, maar nu wel onze hele experience meepikken. En wie weet nodigt dat wel uit tot meer bezoeken. En we hebben er de ruimte voor: 6 zalen met 800 stoelen, geen probleem'.

Naadloos doorgaan

Ook Julius Wolthuis van Filmtheater Lelystad is blij. 'We waren al blij dat we bij Agora Theater door konden gaan toen die vorig jaar, tijdens de eerste lockdown, stopte met de andere bioscoopactiviteiten. Nu kunnen we naadloos overgaan van het ene naar het andere gebouw'. Er verandert ook weinig voor het Filmtheater. 'We blijven onze vaste avond houden en we blijven ook thema-avonden kunnen organiseren, met bijvoorbeeld livemuziek of eten. Het enige verschil met nu is dat in de nieuwe bioscoop er wel een pauze in de film zit. Dat is de huisregel, dus daar passen we ons aan'.

Lees ook:  Aftellen is begonnen, over een jaar kunnen we weer naar de film in Lelystad

Nieuws

Meest gelezen

menu