Ferdinand Zomerman uit Dronten doet mee aan EO-programma 'Mannen in het wild'

Ferdinand Zomerman. EO/Henrik Hansson

Dronten - De 47-jarige Ferdinand Zomerman uit Dronten doet mee aan het nieuwe NPO 1-programma 'Mannen in het wild'. In dit programma neemt EO-presentator Bert van Leeuwen zes mannen mee op een lichamelijk en geestelijk uitdagende reis in de Italiaanse bergen.

De mannen hebben één ding gemeen: ze willen dat er iets gaat veranderen. Ze zijn niet tevreden met hun dagelijkse leven en lijken in hun midlifecrisis gekomen.

Workaholic

Ferdinand Zomerman, die ook voor het CDA in de gemeenteraad zit, is al jaren een workaholic en doet alles op een zakelijke manier. Ook thuis. Nu hij op midlife-leeftijd is loopt hij tegen het besef aan dat dit hem ongelukkig maakt. Tijdens de reis leert Ferdinand waarom zijn relaties nu zo zijn en hoe het anders kan.

Ferdinand: 'Ik hoor om me heen dat ik nu veranderd ben. Dat werd tijdens de reis ook al tegen mij gezegd. Ik probeer nu om zo nu en dan mijn gevoel te delen. Om te zeggen waar ik dankbaar voor ben. Moeilijk hoor, maar ik wil het echt gaan leren'.

Midlife

Maar liefst één op de vier mannen tussen de 40 en 60 jaar heeft last van een midlifecrisis. De één heftiger dan de ander, maar vaak zijn het dezelfde thema’s waar mannen tegenaan lopen: werk, opvoeding, geluk en relaties. Op basis van deze thema’s gaan zes mannen die midlife klachten ervaren, op zoek naar verandering. Ze gaan de confrontatie met zichzelf en hun omgeving aan: zonder telefoon, zonder stromend water en zonder andere luxe. En dat doen ze op weg naar een Italiaanse bergtop.

Het programma start op donderdag 5 september en is zes weken achter elkaar te zien om 21.25 uur op NPO 1.

Nieuws

menu