Ervaren verpleegkundigen starten coronasneltest in Dronten

Coronatest. Unsplash

Dronten - Twee ervaren ZZP-verpleegkundigen, Marja van der Loos en Corke Sanderink, starten maandag in Dronten met een corona sneltestservice. Zij doen dit op locatie, aan huis of bij bedrijven.

Met dit initiatief, waar binnen 15 minuten duidelijk is of men negatief of positief op corona is getest, spelen Van der Loos en Sanderink in op de groeiende behoefte bij burgers en ondernemers om snel en verantwoord te kunnen testen. 

Gewend om bij mensen thuis zorg te leveren

De initiatiefnemers, twee BIG-geregistreerde verpleegkundigen, zijn al meer dan dertig jaar werkzaam in de thuiszorg in Dronten. Van der Loos licht toe: 'Met dit initiatief breiden we onze dienstverlening in Dronten en omstreken uit. Wij zijn gewend om bij mensen thuis zorg te leveren. Nu komen wij ook, op verzoek van particulieren en bedrijven, om duidelijkheid te geven op de vraag; heb ik wel of geen corona?'

De tests die worden gebruikt zijn door het RIVM erkend en hebben een hoge mate van betrouwbaarheid, vergelijkbaar met de PCR-test van de GGD. 'Het grote verschil met de GGD is dat wij bij de mensen en bedrijven op locatie komen testen, een korte wachttijd bieden en binnen 15 minuten de uitslag kunnen geven'. Op basis van de testuitslag kan men direct de juiste keuzes maken: kan ik weer naar mijn werk, of naar school, of moet ik in quarantaine? 

Zekerheid bieden in onzekere tijden

Sanderink, de tweede initiatiefnemer: 'Ik hoor veel ondernemers in mijn netwerk die in de problemen komen doordat medewerkers met de lichtste klachten, loopneus, niezen, grieperig gevoel, al thuis moeten blijven. Het afnemen van de sneltest biedt zekerheid in deze onzekere tijden waarin bedrijven graag de productie willen continueren. Bij bedrijven testen wij op afspraak en, indien mogelijk, op locatie'.

De prijs van de coronasneltest is 85 euro per test. Naast een testverslag kkan men ook een reisdocument krijgen waaruit blijkt dat men negatief is getest. 'Bij een negatieve uitslag, maar wel klachten, nemen we nog een vragenlijst, checklist door om aanvullende zekerheid te krijgen'.

Kijk voor meer informatie op: www.coronasneltestdronten.nl

Nieuws

Meest gelezen

menu