Emmeloorders en Groninger omgekomen bij bij botsing op N50 na politie-achtervolging. Ruzie in relationele sfeer ging vooraf aan vlucht

Het ging mis vlak voor de Eilandbrug bij Kampen. Foto: ProNews Producties

Een geweldsincident in Bedum ging vooraf aan het zeer ernstige ongeluk woensdagavond rond 21.00 uur op de N50 tussen Ens en Kampen, waarbij drie personen overleden. Het gaat om een man (68) en vrouw (67) uit Emmeloord en een 41-jarige man uit Uithuizen.

De 41-jarige man mishandelde woensdagavond rond 18.30 uur een 39-jarige vrouw uit de gemeente Het Hogeland. ‘Dit geweldsincident in de relationele sfeer’ vond plaats aan de Sportlaan in Bedum, zegt woordvoerder Anne Kok van de politie in Groningen.

De man, die verdacht werd van poging tot doodslag, ging er in de auto vandoor. Twee uur later kreeg de politie in Groningen de melding dat zijn auto gezien was op de A6 in Flevoland. Daarop zette de politie aldaar de achtervolging in.

Het ging mis vlak voor de Eilandbrug bij Kampen. De auto van de 41-jarige man kwam frontaal in botsing met een andere auto, waarna één van de voertuigen in brand vloog.

Bij de botsing zijn de bestuurder uit Uithuizen en de inzittenden van de andere auto om het leven gekomen.

Twee personenauto’s betrokken bij ongeluk

Het ongeluk vond plaats op de Eilandbrug. De N50 was vervolgens urenlang dicht tussen Ens en Kampen-Noord. Omstreeks 05.00 uur is de weg weer vrijgegeven, meldt de ANWB.

Op beelden is te zien dat het gaat om twee personenauto’s. Een daarvan staat half op de weg en in de berm. De voorkant is bijna volledig verwoest. De andere auto staat iets verder in de berm. Ook bij die auto is de schade groot.

De politie doet onderzoek naar de toedracht van het ongeluk. Boven de plaats van het ongeluk nabij de Overijsselse stad hing enige tijd een politiehelikopter.

Nieuws

menu