Eerste Olympisch Beweegprogramma gestart bij Philadelphia in Lelystad

Maarten Feenstra Fotografie

Lelystad - De reeks Beweegprogramma’s van de Campagne TeamFlevo is vrijdag gestart bij de zorginstelling Philadelphia in Lelystad. Tien bewoners deden mee aan dit sportieve programma, geïnitieerd door Sportservice Flevoland.

Na een korte introductie zijn de bewoners met de buurtsportcoach van Sportbedrijf Lelystad aan het sporten geslagen.

Het Olympisch Beweegprogramma komt op locatie bij kwetsbare doelgroepen in onder meer woon- en zorginstellingen. Daarbij wordt de aandacht met name gevestigd op ouderen die het afgelopen jaar in een isolement zijn geraakt. Maar het programma is ook geschikt voor mensen die begeleid wonen vanwege een verstandelijke of lichamelijke beperking. Dit beweegpakket bestaat uit bewegen in de praktijk en heeft een link met de Olympische Spelen. (Oud-) olympische sporters Bo Kramer en Monique Kalkman vertellen op film over hun sportleven en geven tips over gezond ouder worden.

Lekker sportief bezig

De reacties van de deelnemers waren zeer positief. Onder leiding van buurtsportcoach Frank van Deventer van Sportbedrijf Lelystad gingen de ouderen sportief aan de slag. Verschillende olympische sporten, zoals roeien en basketbal, werden aangepast nagedaan. Uiteindelijk waren ze zo enthousiast, dat ze langer door zijn gegaan met de activiteiten.

De komende periode worden er in Flevoland nog meer van deze programma’s uitgerold. In samenwerking met verschillende sportbedrijven, zorgorganisaties en welzijnsorganisaties maakt Sportservice Flevoland een pakket op maat, zodat elke deelnemer mee kan doen.

Projectleider Maarten van Erp van Sportservice Flevoland vertelt: 'We willen bewegen graag stimuleren en aanjagen. Door middel van deze olympische campagne genereren we aandacht voor het belang van sport en bewegen. We hopen organisaties en deelnemers aan te sporen om dit soort activiteiten vaker te ondernemen om zo structureel bij te dragen aan de gezonde leefstijl van de Flevolandse inwoners'.

Meer informatie over TeamFlevo of het Olympisch Beweegprogramma is te vinden op www.teamflevo.nl .

Nieuws

Meest gelezen

menu