Dronten bundelt krachten in strijd tegen overgewicht onder kinderen

De ondertekening van de overeenkomst.

De ondertekening van de overeenkomst. Sport in Dronten

Dronten - Drie partijen in Dronten hebben hun krachten gebundeld in de strijd tegen overgewicht onder kinderen. Ze werken samen onder de noemer Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG).

Wethouder Irene Korting, Meerpaal-directeur Hans Maris en Theo Kalsbeek als vertegenwoordiger van Albert Heijn centrum en west tekenden woensdag een samenwerkingsovereenkomst voor JOGG. In deze overeenkomst beloven de verschillende partijen gezamenlijk te werken aan de lokale JOGG-doelstellingen.

Gezond ontbijt

In het kader van het Nationaal Schoolontbijt kwam tijdens deze ondertekening een klas met 19 kinderen van basisschool Aan Boord gezond ontbijten in de Albert Heijn.

Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG) Dronten heeft als hoofddoelstelling overgewicht onder kinderen te verminderen. 'Dit doen wij door het creëren van een gezonde omgeving, samenwerking te bevorderen tussen publieke en private organisaties en door middel van het uitvoeren van campagnes', aldus JOGG-regisseur Shanna Brižić.

Bewustwording door campagnes 

De overeenkomst tussen De Meerpaal, gemeente en de lokale Albert Heijns is de eerste structurele en meerjarige publiek-private samenwerking voor JOGG. Brižić: 'Gezamenlijk werken we aan die gezonde omgeving en zorgen we voor bewustwording door de campagnes ‘Groente, zet je tanden er in’, ‘DrinkWater’ en andere gezonde en sportieve activiteiten'.