De Derde Helft feestelijk van start bij tennisvereniging ITL Lelystad

Fotostudio Wierd

Lelystad - Tennisvereniging ITL in Lelystad is donderdag als eerste vereniging in Flevoland gestart met De Derde Helft, een initiatief van het Nationaal Ouderenfonds en de Vriendenloterij. De Derde Helft heeft als doel de sportkantine een nieuwe functie te geven.

Op deze plek kunnen 55-plussers elkaar ontmoeten voor activiteiten een kopje koffie en een goed gesprek. Vrijwilligers organiseren bij tennisvereniging ITL vanaf 9 april elke donderdagochtend van 9.30-12.00 uur De Derde Helft: onder het motto ‘De bal ligt bij jou!’. Iedereen is van harte welkom om vrijblijvend kennis te maken met elkaar en met activiteiten als jeu de boules, darten, sjoelen en bord- en kaartspellen. Alleen een kop koffie drinken kan ook.

Gezellig contact tijdens kennismaking De Derde Helft

De eerste kick-off bijeenkomst is goed bezocht door zo’n veertig mensen uit Lelystad. Onder het genot van koffie of thee met heerlijke zelfgemaakte cake en live muziek van het duo ‘Suiker’, maakten mensen kennis met elkaar. Een flink aantal mensen genoot van het mooie weer en ging met elkaar naar buiten om op de minitennisbaan te jeu-des-boulen. Binnen werd fanatiek gesjoeld en werden de dartpijlen gegooid.

'Ik kwam hier binnen zonder iemand te kennen maar werd bij het potje jeu-des-boules door de andere vrouwen al gevraagd om volgende week weer te komen, erg leuk', aldus een van de aanwezigen.

Kletspotten op tafel

Dankzij de kletspotten op tafel werd er makkelijk contact gelegd. 'En dat is toch wat iedereen wil, contact met elkaar. Heel mooi om te zien hoe de vrijwilligers van ITL dat voor elkaar krijgen en deze prachtige locatie daarvoor benutten', gaf ook wethouder Nelly den Os tijdens haar bezoek aan De Derde Helft aan.  

De Derde Helft bij tennisvereniging ITL

Bij de organisatie van De Derde Helft werkt ITL samen met Sportbedrijf Lelystad en De Gezonde Wijkaanpak. Belangstellenden zijn vanaf 9 april elke donderdagochtend welkom tussen 9.30 en 12.00 uur. Voor informatie kan men contact opnemen met Roelof Schraa, van ITL: tel 06-22668070 of  r.schraa@hotmail.com

De Derde Helft is in het clubhuis van tennisvereniging ITL Lelystad aan de Houtribweg 10 in Lelystad. 

 

 

Nieuws

menu