Coloriet deelt positieve verhalen van medewerkers op de Dag van het werkplezier in de zorg

Dinsdag 25 januari is het de Dag van het werkplezier in de zorg. Foto: Coloriet

Dinsdag 25 januari is het de Dag van het werkplezier in de zorg. Thema dit jaar is ‘Ode aan de Zorg’. De Flevolandse zorgorganisatie Coloriet besteedt aandacht aan deze dag door het delen van positieve verhalen van medewerkers.

Ondanks de druk is het werkplezier in de zorg er zeker ook. Coloriet is trots op haar medewerkers die zich in deze moeilijke tijden vol hebben ingezet voor de zorg en welzijn van bewoners en cliënten.

Samen staan we sterk

Onze missie ‘Samen kleur geven aan waardevol leven’ was de afgelopen maanden zeker van toepassing bij Coloriet. Door de oplaaiing van het coronavirus kreeg de zorgorganisatie, net als overal in het land, te maken met zieke collega’s, bewoners, cliënten en mantelzorgers. Door samenwerking tussen collega’s van verschillende locaties en zorgdiensten kon er gelukkig voldaan worden aan de zorgvraag.

Zo hielpen niet-zorgmedewerkers bijvoorbeeld mee op de huiskamers om het ontbijt te verzorgen of ’s avond te koken. En sprongen medewerkers van Wijkzorg, Behandeling en Bedrijfsvoering bij op de bewonerslocaties. Daarnaast werd er een beroep gedaan op extra hulp van familieleden, mantelzorgers en vrijwilligers.

‘We zijn ontzettend trots op onze collega’s en dankbaar voor alle extra hulp die we hebben gekregen’, vertelt Aukje Reinders-van der Galiën, bestuurder van Coloriet. ‘Inmiddels is het gelukkig wat rustiger rondom het coronavirus binnen Coloriet en we hopen natuurlijk dat dit zo blijft’.

Positieve verhalen delen

Dinsdag 25 januari is het de Dag van het werkplezier in de zorg met als thema ‘Ode aan de zorg’. Coloriet wil deze ‘ode aan de zorg’ geven door het delen van positieve verhalen van medewerkers. Naast de hoge werkdruk is er ook sprake van veel werkplezier en in de verhalen is te lezen hoe belangrijk en mooi het werken in de zorg is. ‘Met het delen van deze positieve verhalen willen we niet alleen medewerkers in het zonnetje zetten maar ook het werken in de zorg zelf’, geeft Aukje Reinders aan.

Op de website www.coloriet.nl/ikzorg zijn de positieve verhalen terug te lezen. Hier zijn ook alle huidige vacatures te zien voor het werken in de zorg bij Coloriet.

Nieuws

menu