Boeren in Flevoland moeten protestvlaggen voor 6 september opruimen

De protestvlag wappert uit ongenoegen over het aangekondigde stikstofbeleid. Foto: Mediahuis Noord

Demonstrerende boeren in Flevoland krijgen nog ruim een maand de tijd om hun opgehangen protestvlaggen zelf weg te halen.

De provincie en de zes gemeenten in Flevoland vragen de boeren om de vlaggen en de protestborden voor 6 september te verwijderen uit de openbare ruimte, en om geen nieuwe vlaggen op te hangen. Na 6 september worden de borden en vlaggen weggehaald. En als vlaggen gevaar op de weg veroorzaken, worden ze ‘sowieso verwijderd’.

De provincie Zuid-Holland riep boeren deze week op om hun spandoeken en protestvlaggen voor 5 augustus weg te halen, een maand eerder dan Flevoland.

Flevoland zegt dat de protestacties zijn veranderd. In de afgelopen dagen zijn op meerdere plekken snelwegen geblokkeerd, onder meer door er afval op te dumpen. ‘Iedereen heeft het recht om te protesteren, maar als overheden in Flevoland roepen we op om gevaarlijke situaties te voorkomen. Automobilisten vragen we om voorzichtig te zijn op de wegen in Flevoland en hinderlijke situaties door te geven, zodat we actie kunnen ondernemen’.

Nieuws

menu