Basisschool De Driemaster slaat dubbelslag in Grote Lelystadse Verkeersquiz 2021

Prijsuitreiking Grote Lelystadse Verkeersquiz 2021. Fotostudio Wierd

Lelystad - Na een spannende eindstrijd won basisschool De Driemaster maandag de Grote Lelystadse Verkeersquiz 2021. De school sloeg een dubbelslag, want ze sleepte ook de prijs voor het leukste spandoek in de wacht.

De twee leerlingen die in de finale stonden, wonnen de wisselbeker én vertegenwoordigen aanstaande dinsdag Lelystad in de finale van de Grote Verkeersquiz Flevoland 2021. Wethouder Luc Baaten reikte de beker uit aan de dolblije leerlingen.

Livestreams

De finales voor basisschoolleerlingen uit groep 6 vonden dit jaar op een bijzondere manier plaats. Dit keer waren de klassen aanwezig via livestreams. Klaas van Kruistum presenteerde de quiz. Hij is bekend van tv-programma’s als 'Klaas kan alles', 'Checkpoint' en 'Wie is de MOL'.

Vijf klassen van vijf verschillende scholen gingen maandag de strijd met elkaar aan om te zien welke school het meeste weet over verkeersregels en het beste verkeersinzicht heeft. Met op het podium twee enthousiaste kinderen per school aan Klaas’ zijde en fanatieke leerlingen op het puntje van hun stoel in de klas, was de spanning om te snijden. De finale werd gehouden op het podium en via een live uitzending in het theater.  

De eindstrijd 

Per school speelden de twee beste leerlingen op het podium in de finale. Klasgenoten moedigden hen vanuit de klas aan met spandoeken en konden de score zien op een groot scherm. De jonge deelnemers beantwoorden vragen over Lelystadse verkeerssituaties. Het zijn praktijkgerichte situaties uitgebeeld door middel van foto’s, video’s of situatieschetsen, die de leerlingen zelf ook vaak tegen komen.  

Presentaties 

Elke school heeft afgelopen week een korte presentatie opgenomen of voorbereid over een bepaalde verkeerssituatie, waarmee in de finale extra punten kon worden verdiend. De leerlingen zijn er duidelijk superdruk mee geweest want de mooiste presentaties kwamen voorbij. Van korte toneelstukjes over de dode hoek tot uitleg over de voordelen van richting aangeven op je fiets. 

Verkeerseducatie 

De gemeente Lelystad werkt al sinds de jaren ’70 aan het verbeteren van het fietsklimaat en dus ook aan de fietsveiligheid. De gemeente vindt verkeerseducatie op basisscholen erg belangrijk. Wethouder Luc Baaten: 'We willen dat iedereen zo veilig mogelijk kan deelnemen aan het verkeer. Verkeerslessen voor kinderen zijn dan ook essentieel om te zorgen voor voldoende verkeerskennis bij deze kwetsbare groep in het verkeer. De Grote Lelystadse Verkeersquiz helpt bij het verbeteren van deze verkeerskennis en is een prachtig jaarlijks terugkerend evenement waarin verkeerseducatie en spelplezier samenkomen'.

Nieuws

menu