BRAM vergroot netwerk van gezinnen met kinderen met autisme of AD(H)D

De iniatiefnemers van stichting BRAM met wethouder Elly van Wageningen en ideeenmakelaar Mira Vendrig. Fotostudio Wierd

Lelystad - De initiatiefnemers van stichting BRAM uit Lelystad hebben zaterdag, onder grote belangstelling van raadsleden, ouders en kinderen, in Theater Posa het filmpje over hun initiatief bekeken.

Wethouder Elly van Wageningen lanceerde het vierde filmpje van de ideeënmakelaar tijdens de BRAM-bijeenkomst. Zij sprak haar waardering uit over het initiatief, omdat hierdoor kinderen met autisme en/of AD(H)D plezier hebben in hun vrije tijd. Zij krijgen vriendjes en vriendinnetjes om mee te spelen en ze maken interessante dingen mee die goed zijn voor hun ontwikkeling.

BRAM

Stichting BRAM zet zich in voor kinderen met autisme en AD(H)D, omdat zij het belangrijk vindt dat ieder kind samen met andere kinderen plezier kan maken. De stichting organiseert activiteiten die aansluiten bij de beleving en behoefte van deze kinderen. Dat de ouders betrokken zijn in de organisatie en de uitvoering van de activiteiten, maakt BRAM uniek.

BRAM is als kleinschalig initiatief gestart bij de ideeënmakelaar van de campagne  Mensen Maken de Buurt . Het initiatief is doorgegroeid met behulp van een subsidie van het VSBfonds en dit jaar kan de stichting haar activiteiten voortzetten dankzij het draagvlak voor hun ingediende motie op de Motiemarkt. Bert van Slooten sponsort het vervoer van de kinderen van BRAM.

Vergroten netwerk gezinnen

Wethouder Elly van Wageningen juicht het effect van BRAM toe. Het netwerk van de gezinnen wordt vergroot. Ervaringen en tips worden uitgewisseld. Bij de kinderen worden sociale vaardigheden ontwikkeld en het plezier van spelen met andere kinderen wordt ervaren. Zo wordt de kleine wereld waarin ze soms verkeren opeens veel groter.

Bekijk het filmpje van BRAM:

Nieuws

menu