Appartementen in Eurotower zijn bestemd voor de verhuur

Impressie achterzijde Eurotower. new-ton Architects

Lelystad - De gemeente Lelystad en Coriander Real Estate hebben een overeenkomst gesloten over de verbouwing van kantoorpand Eurotower aan het Noorderwagenplein tot 81 appartementen.

De transformatie maakt deel uit van het gebiedsplan Lelycentre dat eind 2017 in samenwerking met vastgoedeigenaren, gebruikers en bewoners van het Lelycentre tot stand is gekomen en door de gemeenteraad is vastgesteld. 

Verbetering leefbaarheid Lelycentre

Het omvormen van leegstaande kantoorruimte naar woningen betekent een verbetering van de leefbaarheid en levendigheid van het Lelycentre. In totaal komen in de Eurotower 81 appartementen variërend in grootte van 26 m2 tot 86 m2, bestemd voor de verhuur. Het zal gaan om een mix van één- (studio’s) en tweekamerappartementen, met name geschikt voor starters op de woningmarkt, jongeren, alleenstaanden en tweepersoonshuishoudens, waaronder ook senioren. Het pand en de appartementen zijn rolstoeltoegankelijk. Op de begane grond komt een centrale ontvangsthal en een fitnessruimte. Elke woning krijgt een eigen bergruimte en er komt een inpandige fietsenstalling voor pakweg 130 fietsen.  Op de bovenste verdieping komt een gezamenlijk te gebruiken dakterras met glazen balustrade.

[De tekst gaat verder na de afbeelding]

Omgevingsvergunning

De gemeente verleent medewerking in de aanpassing van de bestemming van het pand: van kantoor- naar woonbestemming. De omgevingsvergunning werd juist op de dag van presentatie van het transformatieplan verleend. Wethouder Janneke Sparreboom reikte een symbolisch exemplaar uit aan de architect van het gebouw, Teun Nuijten.

In een latere fase pakt de gemeente de herinrichting van de openbare ruimte in de omgeving van het pand aan. Daarin wordt onder meer voorzien in de aanleg van extra parkeerplaatsen en aanvullend openbaar groen. 

Inloopavond

De inloopavond die de ontwikkelaar over het plan organiseerde trok circa 40 belangstellenden. Zij konden naast de mix aan woningtypes ook kennis nemen van de eerste mogelijke inrichtingsschetsen van de nabije omgeving van de tot appartementen om te vormen Eurotower. De gemeente gaat daarover nog nader met de direct omwonenden in gesprek. 

Inschrijving en start bouw

Het verhuurtraject is nog niet gestart. Belangstellenden voor een appartement in de Eurotower zullen nog even geduld moeten hebben. Zodra inschrijving mogelijk is, zal de naam van het betreffende makelaarskantoor bekend worden gemaakt. De verbouwing van het kantoorpand naar appartementen begint naar verwachting nog voor de zomer en neemt circa een jaar in beslag.  

Nieuws

menu