Almere-Lelystad-Zeewolde runner up verkiezing Logistieke Hotspot van het Jaar

Flevokust Haven is al in gebruik genomen. Fotostudio Wierd

Weert - De regio Almere-Lelystad-Zeewolde is donderdag tijdens de Summit Logistieke Hotspots in Weert als absolute runner up uit de bus gekomen in de verkiezing van de Logistieke Hotspot van het Jaar.

In een enquête - een initiatief van Logistiek.nl - gaf een panel logistieke experts Tilburg-Waalwijk de meeste stemmen. Almere-Lelystad-Zeewolde steeg dit jaar met stip van plaats 12 naar plaats 4. 

Inditex en Flevokust Haven

De regio Almere-Lelystad- Zeewolde kwam als ‘logistieke hotspot in wording’  vorig jaar en dit jaar veelvuldig in het nieuws door de komst van het mega-distributiecentrum van de Spaanse kledinggigant Inditex en de ontwikkeling van de nieuwe Flevokust haven aan het IJsselmeer. De regio scoort met name hoog op de criteria beschikbaarheid voldoende personeel en beschikbaarheid van bouwgrond en panden. 

Spin off

Rob Verhoeff, directeur van OMALA, de ontwikkelingsmaatschappij die Lelystad Airport Businesspark ontwikkelt, zegt trots te zijn dat de inspanningen die al vele jaren door alle partijen in het gebied geleverd worden, nu ook vrucht gaan afwerpen, waar het gaat om de logistieke ontwikkelingen. 'Het is mooi om te zien hoe een samenwerking met meerdere partijen en de vestiging van een grote klant als aanjager voor een gebied kunnen functioneren. We merken de spin off die dat heeft aan de toenemende belangstelling. Daar willen we van profiteren als regio. We gaan dan ook de samenwerking in de regio met Lelystad, Almere en Zeewolde versterken om de kansen die er liggen te benutten. We hebben de grond en de mensen, en daarnaast zijn we ook via weg, water en spoor uitstekend bereikbaar, en hopelijk vanaf 2020 ook via de lucht'. 

Top-10 logistieke hotspots 2019

Tilburg-Waalwijk is tijdens de Summit Logistieke Hotspots in Weert als logistieke hotspots nummer 1 van Nederland. In de top 10 worden Tilburg-Waalwijk (1), Venlo-Venray (2) West-Brabant (3) gevolgd door de logistieke hotspots, Almere-Lelystad-Zeewolde, Rivierenland (Tiel-Geldermalsen-Zaltbommel), Oss-Veghel-’s-Hertogenbosch, A12 Corridor (Lansingerland-Zoetermeer-Zuidplas-Waddinxveen), Twente (Almelo-Hengelo-Enschede), Utrecht (Lage Weide)-Nieuwegein-Vianen, Arnhem-Nijmegen.

Nieuws

Meest gelezen

menu