21-jarige inwoner van Luttelgeest verdronken in recreatieplas Wellerwaard bij Emmeloord

De zoektocht naar de drenkeling in recreatieplas Wellerwaard. Foto Jeffrey Korte / ProNews

Emmeloord - In de recreatieplas bij Wellerwaard in Emmeloord is dinsdagmiddag rond half vier een 21-jarige inwoner van Luttelgeest verdronken.

De politie spreekt van een noodlottig ongeval. De man zwom met een vriend in het diepe gedeelte van de plas. Ter hoogte van het vlot werd hij moe. Zijn vriend probeerde hem naar de kant te krijgen, maar raakte zelf ook in de problemen, laat de politie weten aan de hand van getuigenverklaringen. De vriend wist met hulp van anderen het strand te bereiken.

Brandweerploegen uit Flevoland, Overijssel en Friesland zochten met onder andere duikers, boten en oppervlakteredders naar de vermiste zwemmer. Zo’n 40 minuten na de melding werd het slachtoffer gevonden en uit het water gehaald. Er is nog geprobeerd de man te reanimeren, maar alle hulp kwam te laat.

De hulpdiensten schaalden op naar ‘GRIP 1’ vanwege de hitte en de drukte bij de recreatieplas. De politie heeft alle recreanten naar huis gestuurd om onderzoek te kunnen doen. Paviljoen Bij ONS in de Wellerwaard sloot de rest van de dag de deuren. Een aantal directe getuigen zijn opgevangen door de politie en krijgen indien nodig slachtofferhulp, aldus een woordvoerder van de Veiligheidsregio Flevoland.

Nieuws

menu