147 woningen voor spoedzoekers opgeleverd in 'Wonen bij LILY'

Oplevering Wonen bij LILY. Fotostudio Wierd

Lelystad - Woningcorporatie Centrada is begonnen met de oplevering van 147 woningen in 'Wonen bij LILY' in Campus Zuid in Lelystad. Dit tijdelijke woonproject is bedoeld voor mensen die met spoed op zoek zijn naar woonruimte.

In 2020 bouwde Centrada hier ook al ‘Wonen bij LARS’. Door de bouw van dit tweede project worden er in minder dan een jaar tijd in totaal bijna 300 nieuwe woningen opgeleverd voor spoedzoekers.

Een snelle oplossing voor woningnood

In ‘Wonen bij LILY’ komen verschillende types spoedzoekers wonen: mensen die gescheiden zijn, jongeren waaronder studenten, die sociaal of economisch aan Lelystad zijn gebonden. Een deel van de woningen is gereserveerd voor statushouders.

Martine Visser, directeur-bestuurder Centrada: 'We zijn heel trots dat we in samenwerking met de gemeente Lelystad in zeer korte tijd nog eens 147 woningen hebben kunnen realiseren voor spoedzoekers. Bij LARS zien we dat het huisvesten van verschillende doelgroepen op één locatie heel positief kan werken. We verwachten samen met de bewoners ook van ‘Wonen bij LILY’ een groot succes te maken'.

[De tekst gaat verder na de foto]

Ook ruimte voor grotere huishoudens

De 147 woningen van LILY zijn verdeeld over twee compacte woongebouwen. Deze staan op een gemeenschappelijk binnenterrein met daarop een paviljoen (met gemeenschappelijke ruimte en wasserette), terras en nog in te richten buitenruimte. De gestoffeerde woningen zijn compleet afgewerkt en variëren van zo’n 22 tot 50 vierkante meter. Er is bewust gekozen om binnen dit project naast studio’s en tweekamerappartementen ook appartementen met drie kamers te realiseren. Zo is er ook ruimte voor grotere huishoudens. 

Doorstroomlocatie 

Spoedzoekers krijgen een huurcontract voor onbepaalde tijd. Ze behouden bij toewijzing hun inschrijftijd. Vanuit ‘Wonen bij LILY’ kunnen ze rustig op zoek naar een definitieve woning en bijvoorbeeld doorstromen naar een reguliere sociale huurwoning. 

Kijk voor meer informatie over dit project op www.wonenbijlily.nl .

Nieuws

Meest gelezen

menu